Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

In 2021 dragen 2,1 miljoen huisdieren een tracker

De markt voor activity trackers lijkt langzaamaan te verzadigen. Ieder merk maakt ze en slechts enkelen weten hun product boven de massa uit te laten steken. Als we de onderzoekers van Berg Insight mogen geloven is hierna ons huisdier aan de beurt.

We willen namelijk maar al te graag weten waar onze kat uithangt en of ons konijn wel genoeg beweging krijgt. In 2015 groeide de markt van trackers voor huisdieren al met 45%. Met die groei durft Berg Insight te zeggen dat in 2021 2,8 miljoen huisdieren van een tracker zijn voorzien. Overigens gaat het wel alleen om huisdieren in Europa en Noord Amerika. Daarbij maakt Berg Insight geen verschil tussen GPS systemen die op grote schaal bijhouden waar huisdieren zijn of de VHF systemen die jagers voor hun honden gebruiken.

Toch is het ook een markt die zich nog flink moet ontwikkelen en echt nog voor uitdagingen staat. Zo peelt het gewicht en de accuduur van systemen met een mobiele dataverbinding echt nog een belangrijke rol voor het wel of niet gaan gebruiken van dit soort trackers. Over privacy zullen waarschijnlijk geen discussies ontstaan ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.