Philips brengt connected verlichting naar de straten

Thuis noemen we IoT vooral het Smart Home, maar Philips wil ook met IoT de straten in. De nieuwste straatverlichting van Philips is dan ook gemaakt voor smart toepassingen die gemeenten veel geld kunnen besparen.

Het begint met de servicelabels van Philips die op de lampen zitten. Met behulp van een QR code en NFC tag. Via de bijbehorende app krijgt een monteur direct alle informatie over de verlichting.

De DigiStreet lampen van Philips bevatten allemaal een connector voor het CityTouch systeem van Philips. Waar de LED lampen naar schatting al 40% minder energie verbruiken dan reguliere straatverlichting, moet het managen van de lampen via CityTouch ook nog eens een energiebesparing van 30% opleveren. Ook de onderhoudskosten kunnen omlaag omdat de lampen zelf problemen kunnen rapporteren.

De DigiStreet lampen kunnen ook van diverse sensoren worden voorzien. Bijvoorbeeld om de drukte in de straat te meten (en te dimmen als er geen verkeer is), om de beschikbaarheid van parkeerplaatsen in kaart te brengen of de luchtkwaliteit in de gaten te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.