Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ook Zopo introduceert een deca-core smartphone

Dit jaar lijkt de innovatie op processorgebied voor smartphones toch echt uit China te komen. Na de aankondiging van de Vernee Apollo komt ook Zopo met een smartphone waar een deca-core chipset in zit. Dat is een chipset met drie processorclusters waar tien processorkernen in liggen. Ter vergelijking, de Samsung Galaxy S7 Edge bevat 8 processorkernen.

De Zopo Speed 8 draait op de nieuwe Helio-X20 chipset van het Chinese MediaTek. Momenteel draaien de meeste smartphones op maximaal twee processorclusters. Een hele snelle die veel energie vraagt, maar goed is voor games en zware apps. Daarnaast is er een langzamer cluster dat simpele taken uitvoert. Bijvoorbeeld wanneer de smartphone in standby staat. Dit noemen we ook wel een LITTLE.big configuratie.

Bij een tri-cluster systeem zijn er drie clusters die oplopen in prestaties en energieverbruik. Net als bij de versnellingsbak van de auto kun je zo effectiever schakelen tussen de benodigde rekenkracht en de beschikbare energie.

Verder krijg je bij de Zopo Speed 8 32GB opslagruimte en 4GB werkgeheugen. Daarmee ligt hij qua specs net iets onder de Apollo die 6GB werkgeheugen bevat. Ook Zopo gebruikt een 21 megapixel Sony camera aan de achterkant en het 5,5 inch display heeft een Full HD resolutie. Het toestel kan geïmporteerd worden voor $300.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.