Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Vernee komt met 6GB flagship smartphone

In China gaat een nieuw merk voor smartphones de strijd met de gevestigde orde aan. Het merk Vernee komt dit jaar met de Apollo. Een Android smartphone die weliswaar een MediaTek chipset bevat, maar standaard ook al met 6GB aan werkgeheugen wordt uitgerust.

Waar Sony haar Xperia XA uirust met de MediaTek Helio P10 chipset, krijgt de Vernee meteen de Helio X20 6797 chipset mee. Deze is bijzonder omdat het een tri-cluster chipset is. Die term gebruiken we in de praktijk niet zo heel veel, maar het komt neer op het volgende. Moderne smartphonechipsets bevatten doorgaans een set langzame maar energiezuinige processorkernen en een snellere, energieslurpende set voor zware taken als gaming.

Met de tri-cluster technologie in de Helio X20 chipset krijg je drie clusters processorkernen die op verschillende snelheden draaien. Hierdoor krijg je in totaal meer rekenkracht terwijl het energieverbruik binnen de perken moet blijven.

De Vernee krijgt verder een 5,5 inch touchscreen mee met 3D Force Touch en 128GB aan opslagruimte. De camera achter is een 21 megapixel model van Sony, de Exmor R IMX230. Deze is bekend van de Sony Xperia Z3+, de Huawei P7 en de Moto X series.

Prijzen zijn nog niet bekend, maar Vernee verwacht de Apollo vanaf laat april uit te leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.