Ikea introduceert de indoor moestuin

Indoor thuiskweken is populair, maar beperkte zich tot nu toe tot geheime, onveilige, Nederlandse zoldertjes en achterkamertjes. Ikea gaat hier verandering in brengen en komt met alles dat je nodig hebt om jouw groenten en kruiden gewoon in de keuken op te kweken.

Het begint allemaal met een ogenschijnlijk simpele oplossing van een plastic kweekkas. Hier laat je zaadjes individueel op een sponsje in een waterbad ontkiemen. Een kweekmethode die schoner en succesvoller is dan kweken in potgrond (maar ook iets kostbaarder).

Is jouw kruid of groente haar oude sponsje aan het ontgroeien, zet je het over in een speciaal kweekapparaat dat de planten 24 uur per dag van licht voorziet. Op dat moment kweek je de plantjes verder op in puinsteen dat herbruikbaar is. Hierbij maakt Ikea gebruik van wit licht in tegenstelling tot de blauw-paarse verlichting die we kennen van de Grown en de Plantui. Het setje is dus iets vriendelijker voor het interieur.

Beschikbaarheid

Wanneer de Nederlandse Ikea de setjes gaat verkopen is nog onbekend.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.