Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Innovatie op de Horecava

De afgelopen week (en deze hele week) staan we al stil bij de CES in Las Vegas. Misschien wel dé belangrijkste beurs voor iedere gadgeteer. Toch was er deze week ook nog een hele andere grote beurs en gewoon hier in Nederland. Wij zochten de innovatie in horecaland en vonden een paar hele interessante producten.

Beter Bad Upfall

De afgelopen jaren hebben we weleens geschreven over douches die een deel van het verbruikte water terugwinnen. Op die manier is een enorme waterbesparing te behalen. Tijdens de Horecava ontmoette we de man die dit concept werkelijkheid heeft gemaakt.

De Upfall douche suggereert met haar enorme ‘regenval’ een grootverbruiker te zijn, maar in deze modus vraagt de douche slechts 1 liter water per minuut van de boiler. Het overige water is puur hergebruik. Het water wordt steeds weer opgepompt, gefilterd en antibacterieel behandeld. Slim!

Kaasmaker

De Smakerij stond op de Horecava met haar Kaasmaker. Een mooie set spulletjes om zelf minikaasjes te maken. In de set lijkt aan alles gedacht. Van handig poeder om de binding van de kaas op gang te helpen tot de plastic coating om de houdbare kaas te beschermen.

Batt Cup Powerbanks

Dat innovatie in de wereld van de powerbanks gewoon mogelijk is bewijst Batt Cup. Zij presenteerden tijdens de Horecava drie verschillende powerbanks die alle drie opvallen door de grote kubusvorm die ze hebben.

Nadat ze op hun laadplateau zijn opgeladen, zet je de Cube Mini of Cube Pro powerbank op tafel. Wanneer de klep wordt opgetild, kan de persoon aan tafel er een stekker uit trekken. Iedere stekker bevat zowel een oude Apple 30-pin connector als een Apple Lightning connector en een micro-USB connector. De Cube Mini bevat twee kabels en de Cube Pro bevat er vier. Deze kabels zijn vervangbaar en rollen zichzelf keurig op. De Cube Mini bevat een 10.000mAh accu terwijl de Cube Pro een 20.000mAh accu bevat.

Batt Cup Cube Pro

Het derde model is de Cube Pro en die tilt het hele concept naar horeca niveau. Deze bevat namelijk een kelner knop. Zit je te eten en wacht je al veel te lang op je drankje, druk je gewoon op de knop. De kelner ziet dan meteen jouw tafelnummer op een display. Hoewel een goede kelner gewoon weet wanneer die aan tafel moet staan, heb ik nog nooit een goede kelner ervaren. Slim dus!

Slimme toiletten

Na de douche, het toilet. Geberit stond ook op de Horecava en praatte ons bij in de laatste innovaties van de plek waar we onze boodschap dagelijks achterlaten.

Natuurlijk hebben ze een randloos toilet zodat deze gemakkelijk schoon te maken is. Natuurlijk hebben ze een bidet functie, maar gewoon op basis van 230V zodat het straaltje lekker warm is. En ze hebben automatische geurafzuiging. Respect!

Beach Glass

Totaal nutteloos voor de gemiddelde keuken, maar niet minder leuk zijn de Beach Glass glazen die we tegenkwamen. Geen voetje, maar een prikker waardoor je ze zo in het zand of in de sneeuw prikt. Bovendien blijven ze drijven in het water. Handig!

Beach-Glass

Voedsel 3D Printen

Ook de 3D printer weet de weg naar de horeca te vinden. Wij kregen een korte demo 3D printen met Nutella. met de 3D printer werden hier vrolijke vormpjes van gemaakt zoals je in onderstaande video ziet. De snelheid is voor dit werk nog niet optimaal, maar het is wel mogelijk om heel precies teksten voor op taarten te printen of om speciale handelingen uit te voeren zoals het maken van eetbare pareltjes. Slim!

Grown

Tenslotte kwamen we uit bij Grown. Een Nederlandse vinding voor iedereen die een klein cress/kruidentuintje in huis wil halen. De Grown heeft een eigen waterreservoir waarmee de plantjes van water worden voorzien. Speciale LED verlichting stimuleert de groei. Ideaal om in de kamer- of kelderkast te hangen.

Grown

Bovendien kun je de zaadjes met voeding en voedingsbodem lekker makkelijk bijbestellen. Dus je hoeft niet bang te zijn dat je met zwarte aarde gaat knoeien. Top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.