Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Consument vs. Samsung over updates 0-1

De consumentenbond spande enige tijd geleden een rechtszaak aan tegen Samsung. De claim; Samsung moet haar smartphones langer ondersteunen met updates zodat gebruikers langer van de nieuwste features kunnen genieten en, belangrijker nog, langer een veilige smartphone bezitten.

De reden voor de rechtszaak is het Stagefright lek waardoor vele Androids van vele fabrikanten werden getroffen. Dit enorme beveiligingslek toonde aan hoe belangrijk updates zijn. De consumentenbond becijferde ook dat 84% van de Samsung smartphones niet kan beschikken over een recente update van Android. Hieronder zijn ook modellen die nog in de winkelschappen liggen.

De consumentenbond vond het redelijk dat Samsung haar Android smartphones tot twee jaar na aankoop blijft ondersteunen. De rechter besloot echter dat de kosten exponentieel zijn (op met name de goedkopere smartphones zit nauwelijks marge) terwijl er geen spoedeisend belang is voor de updates.

De rechter was van mening dat het misbruiken van het Stagefright lek duur en tijdrovend is en dat de consumentenbond onvoldoende kon bewijzen dat er consumenten zijn die hier daadwerkelijk het slachtoffer van zijn geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.