Arjan Olsder
Arjan Olsder

VTech’s Explor@Park is weer in de lucht

Eindelijk is er goed nieuws voor alle kinderen die met sinterklaas of kerst een mooie Storio tablet hebben gekregen. Eind november ging Explor@ Park offline wardoor de gadgets zo goed als niet gebruikt konden worden, maar de belangrijkste diensten lijken nu weer goed te draaien.

VTecht kwam eind november in het nieuws doordat haar appstore werd gekraakt. Deze app store bevatte veel persoonlijke informatie van volwassenen en kinderen. Het enige dat er niet in zat was de informatie van credit cards en dergelijke doordat VTech dit soort transacties via derden laat lopen.

Met de Hack haalde VTech uit voorzorg Explor@ Park (de naam van de app store) offline en daarmee ook een groot deel van het online dienstenaanbod. Apps en games die al op de verschillende tablets stonden bleven bruikbaar, maar nieuwe games en apps downloaden werd onmogelijk. In het geval van de net gelanceerde Storio Max was het zelfs niet mogelijk om spelletjes uit de winkel te spelen omdat de benodigde patches niet gedownload konden worden. Dat laatste probleem wist VTech in januari al op te lossen en nu is bijna de hele dienst weer online. Met de nodige extra beveiliging natuurlijk.

Het zijn vooral Kid Connect en Mijn Verlanglijstje die het niet doen. Daarnaast kunnen eigenaren van de Storio 3S en DigiGo alleen games en apps via de desktop app van Explor@ Park hun aankopen doen en niet meteen vanaf de tablet zeft. De enige producten die op dit moment nog helemaal niet met Explor@ Park werken zijn de KidiSecrets Foto, Storio, MobiGo v2 en de Junior Web Laptop.

Ondertussen heeft VTech ook ander groot nieuws. Het bedrijf heeft in de VS haar directe concurrent Leap Motion overgenomen. Leap Motion doet vrij weinig in Europa, dus de kans bestaat dat we het Leap Motion tablets en speelgoed ook in de Nederlandse schappen tegen gaan komen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.