Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

VTech Explor@ Park app store gehackt

VTech heeft gisteren lagen weten dat haar app store Explor@ Park gehacht is. De app store van Explor@ Park bevat gelukkig gen betalingsgegevens, maar wel persoonlijke data.

Hoewel de wachtwoorden versleuteld zijn opgeslagen, bevat de database uiteraard wel antwoorden op de vragen die je moet invullen wanneer jouw wachtwoord gereset moet worden. Ook IP adressen en de aankoopgeschiedenis zijn uiteraard in de database opvraagbaar net als persoonlijke data van zowel ouders als kinderen.

In totaal bevat de database gegevens van vijf miljoen ouders en nog eens tweehonderd duizend kinderen. Data van kinderen betreft zich wel tot voornaam, geslacht en geboortedatum. Door deze enorme omvang van de database is dit één van de grootste hacks waarbij persoonsgegevens zijn gebruikgemaakt.

Advies is om niet alleen het wachtwoord te veranderen, maar ook de antwoorden op de vragen die VTech stelt wanneer je een nieuw wachtwoord gaat aanmaken. Voorlopig is Explor@ Park echter gesloten. Ook op de Storio tablets is het niet mogelijk gratis of betaalde content te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.