Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Zijn Gigaset smart home producten klaar voor de stort?

Het gaat heel slecht met het Duitse Gigaset. Na een mislukte poging om haar smart home tak te verkopen, is besloten om de hele tak op te heffen. Dat heeft gevolgen voor iedereen die smart home apparaten op basis van DECT van Gigaset in huis heeft.

Per vrijdag 29 maart gaan de servers die de DECT smart home apparaten aansturen al offline. Wie een actief abonnement heeft, zal zien dat deze ook wordt stopgezet per die datum.

Moet je nu alles naar de stort brengen? Misschien niet. Er zijn ook andere aanbieders van DECT gebaseerde smart home producten en connectiviteit. Je zou contact op kunnen nemen met bijvoorbeeld AVM met de vraag of hun Fritz!Box routers de Gigaset smart home producten ondersteunen. AVM brengt deze al jaren zelf ook op de markt.

De telefonietak van Gigaset wordt overgenomen door het Chinese VTech. We kennen het merk in Nederland vooral van kinderspeelgoed, maar in de VS is het merk al langer een grote speler op draadloze DECT-telefonie, al is die markt wereldwijd krimpende. VTech had geen interesse in de smart home producten en diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.