TomTom Traffic nu nog slimmer

TomTom heeft haar Traffic service van een flinke update voorzien. De nieuwe update gaat logischer met files om en zal beter in staat zijn om maximum snelheden aan te passen aan gewijzigde omstandigheden op de weg.

De eerste verbetering is dat de Traffic diensten beter rekening houden met de richting van files bij kruispunten. Turn Dependent verkeersinformatie noemt TomTom dit. Hierdoor kan het zijn dat er een flinke file staat voor enkele afslagen terwijl jouw afslag helemaal vrij is. TomTom zal de filetijd dan niet meerekenen. Andersom kan natuurlijk ook.

De maximum snelheden op de TomTom zijn nu ook van meer factoren afhankelijk dan alleen het bord langs de weg. Zo kunnen verlaagde maximum snelheden bij werkzaamheden worden weergegeven alsmede lagere snelheden die op matrixborden worden weergegeven. Een stukje functionaliteit die ik al jaren mistte in het systeem en wat mij betreft de meest waardevolle toevoeging is.

Ook bij slechte weersomstandigheden moet TomTom Traffic een stuk nauwkeuriger te werk gaan. Zo zal bij slecht weer de aankomsttijd veranderen en zullen vertragingen door slecht weer worden weergegeven.

De nieuwe functies zullen vanaf april beschikbaar zijn voor alle navigatiesystemen en smartphone apps van TomTom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.