Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: TRNDlabs Skeye Nano Drone with Camera

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Vliegt zeer stabiel
  • Camera presteert ondanks lage resolutie opvallend goed
  • Zeer complete uitrusting

THE BAD

  • Geen bescherming voor de rotorbladen (als je die wel nodig denkt te hebben)
  • Beperkte vliegtijd door extra gewicht en elektronica

Afgelopen jaar presenteerde het Nederlandse TRNDlabs met de Skeye Nano Drone haar kleinste drone. Een drone waar wij tijdens de review al behoorlijk van onder de indruk waren. Nu komt TRNDlabs terug met een drone die net zo groot is, maar toch ook een camera aan boord heeft en indrukwekkend stabiel blijft vliegen.

Unboxing

TRNDlabs levert de Skeye Nano Drone with Camera natuurlijk weer met een set reserve rotorbladen en een USB laadkabel. Daarnaast krijg je een 2GB micro-SD kaart om de beelden mee op te slaan en een simpele micro-SD lezer voor de computer. Dat laatste zal niet iedereen nodig hebben, maar is wel heel netjes. Een duidelijke handleiding maakt het af.

Design

Het design van de originele Skeye Nano Drone wat duidelijk geïnspireerd door de bekende DJI drones. Net als een aantal andere minidrones van TRNDlabs. De body van de Skeye Nano Drone with Camera is op een aantal punten aangepast en is hierdoor optisch kleiner geworden. De opvallende, oranje kleur is natuurlijk gebleven evenals de duidelijke LED’s die je helpen om de richting van de Skeye Nano Drone with Camera in te gaten te houden. De bescherming voor de rotorbladen zoals aanwezig op de originele Nano drone zijn bij deze afwezig. Mogelijk om het gewicht te beperken en de vliegtijd te maximaliseren.

Controller

TRNDlabs levert ook de Skeye Nano Drone with Camera met een compacte, kleine controller. Je bent dus niet afhankelijk van een app en ‘voelt’ echt wat je doet. Vanaf de controller is het mogelijk om foto’s en video’s te nemen en om de Skeye Nano Drone with Camera te kalibreren. Opladen vanaf de batterij in de controller is niet mogelijk. Dat kan alleen via de USB kabel.

Camera

Een stevige HD camera heeft de nodige ruimte nodig. Net als een goede lens die weer een hoop gewicht in de schaal gooit. Je snapt, dat hoef je allemaal niet te verwachten bij de Skeye Nano Drone with Camera. De drone is dan ook ingericht met een camera die beschikt over een simpel lensje en een 640×480 beeldsensor. De resolutie van zowel foto’s als video’s is dus beperkt tot deze resolutie. Natuurlijk hebben we zowel foto’s als videobeelden voor je zodat je de kwaliteit zelf kunt beoordelen.

Voor de lage resolutie zijn wij in ieder geval onder de indruk van wat we toch nog zien. We hebben er immers bewust voor gekozen om de beelden binnenshuis te maken en dan heb je altijd een enorme beperking van het beschikbare licht. Ondanks de lastige situatie is het beeld prima bruikbaar.

Vliegervaring

Ik noemde het al in de inleiding. De vliegervaring met de Skeye Nano Drone with Camera is enorm goed. De drone blijft heel mooi stabiel vliegen. Hou daarbij wel rekening met dat deze drone gemaakt is om binnenshuis gebruikt te worden. Buiten kan wel, maar dan moet er echt geen wind staan. Het kleine dingetje laat zich met gemak meevoeren.

Ook belangrijk om rekening mee te houden is dat deze drone niet voor de beginner is. In die zin dat er geen hoogtesensoren in zitten zoals bij de veel grotere speelgoeddrones van Parrot. Je moet dus de motorkracht zelf corrigeren wanneer je in de lucht bewegingen gaat maken.

Het is mogelijk om flips en andere stunts (salto’s) met de Skeye Nano Drone with Camera uit te voeren. Hiervoor zit een speciale knop op de afstandsbediening. Daarbij valt het wel op dat het gewicht van de Skeye Nano Drone with Camera wat groter is dan van haar voorganger. Een stunt moet hierdoor hoger beginnen om afgemaakt te kunnen worden. De succesfactor van stunts is net even wat minder groot dan bij de originele Nano.

Accuduur

De originele Skeye Nano Drone leverde een vliegduur van rond de 7~8 minuten. Bij de Skeye Nano Drone with Camera is dat heel anders. Er moet immers extra gewicht de lucht in en die camera en micro-SD kaart vragen extra stroom. De piepkleine accu haalt in het beste geval 5 minuten vliegtijd. Wil je vooral recreatief vliegen met de ultrakleine drone, adviseer ik dan ook om voor de Skeye Nano Drone zonder camera te gaan. Dan heb je dezelfde vliegervaring, maar vlieg je twee keer zo lang.

Conclusie

Als specialistisch merk in microdrones heeft TRNDlabs zich inmiddels aardig bewezen. Met de Skeye Nano Drone with Camera voegt TRNDlabs een hele leuke drone toe die goed te vliegen is. Mits je echt op een camera zit te wachten. Is een camera minder belangrijk dan een leuke vliegduur, dan is de Skeye Nano Drone zonder camera een veel betere optie.

Eén reactie

  1. Dag, we hebben zo een drone: nano spy with camera gekocht maar we kunnen nergens nieuwe wieken kopen, waar zou dat wel kunnen?
    Met vriendelijke groeten Marc Caenpeel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.