Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Mr Safe Dimmable Battery LED Floodlight 20W

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

 • Zeer hoge lichtopbrengst
 • Handig te plaatsen
 • Valt goed op
 • Zit stevig in elkaar
 • Lange gebruiksduur

THE BAD

Wanneer je gaat klussen in huis is het belangrijk veel licht ter beschikking te hebben. Het grote nadeel is dat TL doorgaans een lage lichtopbrengst heeft terwijl Halogeen flink heet kan worden en een flinke stroomrekening oplevert. LED is dan ook de toekomst en met de 20 Watt van deze floodlight blijft er weinig te wensen over.

Unboxing

Mr Safe levert de Dimmable Battery LED Floodlight 20W met handleiding en een vloerstandaard.

Design

De gele lamp valt goed op wanneer deze uit staat. De power schakelaar is stofdicht afgewerkt. Voor de powerconnector is een afdekdopje vastgemaakt die simpelweg over de connector duwt. De lamp voldoet op dat moment aan de IP65 normering. Volledig stofdicht en sproeibestendig.

De voet is van de lamp te verwijderen en er is een goed handvat aan de bovenkant gemaakt. Qua verplaatsbaarheid is dus goed over de lamp nagedacht. Overigens is hij hierdoor ook prima mee te nemen naar de camping of andere outdoor locaties waar je graag, veel licht ter beschikking hebt.

Mr Safe Dimmable Battery LED Floodlight 20W_MG_8182

Specs

Mr Safe heeft gekozen voor een Epistar SMD LED van 20 Watt die het licht over een hoek van 120 graden verspreiden zal. Door de tweestandenschakelaar is deze ook op 50% capaciteit te gebruiken.

De accu is een Samsung lithium-ion met een capaciteit van 10.400mAh. Dit levert een gebruiksduur van rond de 9 uur op. Ruim een werkdag voor een klusser. Door de levering van zowel een 230V adapter als een 12V adapter is hij thuis en in de auto op te laden. Handig!

Gebruikservaring

Met 4.200 graden Kelvin is het licht van de Dimmable Battery LED Floodlight 20W wit en prima voor de algemene klussen. De ware kracht zit hem echter in de 1.800 Lumen die de Dimmable Battery LED Floodlight 20W produceert. Er zijn weinig LED oplossingen voor klussers die een dergelijk intens licht produceren en dat is erg prettig.

Conclusie

Soms heb je gewoon enorm veel licht nodig. Met de Dimmable Battery LED Floodlight 20W laat Mr Safe zien dat je ook in die situaties prima op LED licht kunt vertrouwen. Bovendien is de Dimmable Battery LED Floodlight 20W goed verplaatsbaar en hoef je bij regen niet te vrezen dat je onder stroom komt te staan. Een toplampje!

6 reacties

 1. Hallo,
  ik heb 2 van deze schijnwerpers gekocht , ben helemaal niet tevreden van deze lampen , een is al stuk na 1 maal te gebruiken , andere heb ik twee maal gebruikt op stand 1 dus halve kracht , en werkt maar 3 uu , en dus geen 9 uur , bij de twee lampen zit de batterij gewoon in de behuizing van de lamp , dit is echt wel slechte kwaliteit en zijn geld zeker NIET waard

  1. Ik wil hier ook een gebruikerservaring aan toevoegen, aangezien ik de lamp voor de tweede keer in gebruik heb op willen laden en deze in mijn huis is geexplodeerd en vervolgens meteen in vlammen op is gegaan (zwarte walmen van het plastic en de stukken gesmolten plastic tegen de muren)
   Ik raad dit product dus ook niet aan, erg (brand)gevaarlijk, vreemd dat er niet een waarschuwing of iets in zit wat automatisch afslaat tijdens het laden.

 2. Ook ik heb een floodlight gekocht maar werd defect geleverd met batterij los in de casing. Lijkt niet erg stevig gebouwd dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.