Review: Mr Safe Telescopische Ladder 4.6m

Mr Safe Telescopische Ladder kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Voor mij als klusser is de telescopische ladder een echte uitvinding. Gemakkelijk mee te nemen, relatief snel op te zetten. Met deze Mr Safe Telescopische Ladder 4.6m krijg je een theoretische werkhoogte van 4.6 meter.

https://www.facebook.com/GadgetGear.nl/videos/355747545380032/

Unboxing

De Mr Safe Telescopische Ladder 4.6m moet deels nog zelf in elkaar worden gezet. In de net geen 15 kilo wegende verpakking vinden we het volgende:

  • Mr Safe Telescopische Ladder 4.6m
  • Uitgebreide documentatie
  • Horizontale stabilisator met anti-slipvoeten
  • Twee bouten en moeren om de stabilisator te bevestigen

Design & bediening

Het kleurenthema van Mr Safe is donkergeel en zwart. Dit thema komt duidelijk terug in het ontwerp van de telescopische ladder. De maximale stahoogte is aangegeven met een stikker op de vierde sport van boven.

De Mr Safe Telescopische Ladder 4.6m gebruikt een ontgrendeling op iedere sport. Ontgrendel je één sport, ontgrendel je tegelijk alle bovenliggende sports en zakt de lader in op de gewenste hoogte (of helemaal bij het ontgrendelen van de onderste sport).

Ingezakt, meet deze telescopische ladder 98CM hoog. Onder de tweede sport zit een handig handvat. De verschuifbare sporten worden met een klittenband bij elkaar gehouden voor gemakkelijk transport.

Ga je de ladder gebruiken, heeft deze een maximale hoogte van 3,91 meter. Doordat je officieel niet op de hoogste sporten mag staan (is bij vrijwel ieder merk het geval) en de ladder in een hoek staat, krijg je een theoretische maximale werkhoogte van 4,6 meter.

Mr Safe Telescopische Ladder 4.6m Ingeklapt

Mr Safe Telescopische Ladder 4.6m uitgeklaptVeilig voor residentieel gebruik

Hier bij GG beschikken we niet over een vakkundig testlab voor deze producten. We testen ze gewoon in de praktijk. En ja, met deze ladder zijn al heel wat klusjes gedaan.

De Mr Safe Telescopische Ladder 4.6m voldoet aan de NEN131-6 wetgeving voor telescopische ladders. Deze is nog in 2017 aangescherpt. Dit is waarom je een horizontale stabilisator krijgt meegeleverd met de ladder. Dit is wettelijk verplicht om veiliger op een telescopische ladder te mogen staan.

De wet hanteert ook verschillende doorbuignormen voor ladders. Daarin is de Mr Safe Telescopische Ladder 4.6m voor residentieel gebruik goedgekeurd. Voor professioneel gebruik niet. Om niet te ver door te buigen, gebruikt Mr Safe anderhalf keer de segmentlengte voor de interne buis en hebben ze een bepaalde buisdikte gebruikt. Let wel, lichter is niet beter bij telescopische ladders. De stevigheid en veiligheid moet echt uit het materiaal komen.

In andere landen mag de Mr Safe Telescopische Ladder 4.6m veelal wel professioneel gebruikt worden. De wet- en regelgeving van de Nederlandse warenwet is gewoon een stuk strikter dan bij de buren. Daar is hij overigens ook goedgekeurd door de TÜV.

Beschadigingen

Wanneer je de ladder uitpakt, kan het zijn dat je al wat kleine beschadigingen tegenkomt. In de zin dat het gele plastic hier en daar witte stressvlekjes laat zien. Dit is redelijk normaal bij dit soort ladders. Zeker in deze prijscategorie. Niet iets om je zorgen over te maken.

Wanneer je met de ladder gaat werken, zal je merken dat je al snel wat kleine krasjes krijgt. Dit komt door de materialen die over elkaar schuiven. Ik heb ook een Altrex telescopische ladder, daarbij gebeurd hetzelfde. Zeker wanneer bouwstof in het systeem terechtkomt. Het is gereedschap, dus het wordt vies.

In de review video heb je kunnen zien dat de onze met verdraaide poten aan de onderkant is binnengekomen. In dat geval kun je contact opnemen met de verkopende partij voor een wissel. Of Mr Safe zelf. Het merk heeft toegezegd dat dit absoluut niet mag voorkomen.

Lidl Powerfix Aluminium Telescoopladder

Ze lijken erg sterk op elkaar, de Mr Safe Telescopische Ladder 4.6m en de Lidl Powerfix Aluminium Telescoopladder. Waarschijnlijk komen ze uit dezelfde fabriek. Toch zijn er een aantal zaken die erg interessant zijn om in gedachten te houden. Zo is de Lidl variant uiteindelijk 343CM hoog, wat toch ruim een halve meter minder werkhoogte is. Daarnaast is de Lidl variant met 11,5 kg, naar verhouding heel veel lichter. Op haar website geeft de Lidl niet aan in hoeverre de lader voldoet aan de normeringen. Op onderstaande foto zien we nog wel net het TÜV logo staan.

Lidl Powerfix Aluminium Telescoopladder

Let wel, we hebben geen sample dan de Lidl ladder beschikbaar. Deze vergelijking is dan ook puur theoretisch.

Conclusie Mr Safe Telescopische Ladder 4.6m

Met de Mr Safe Telescopische Ladder 4.6m haal je gewoon een prima kluslader in huis. Door de brede stabilisatiestang aan de onderkant, sta ik stevig en stabiel op deze ladder te werken. Bovendien is hij gemakkelijk mee te nemen.

Mr Safe Telescopische Ladder kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment on “Review: Mr Safe Telescopische Ladder 4.6m”

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Handig in gebruik
  • Lekker compact
  • Zeer stabiel

THE BAD

  • Afwerking zou nog net iets netter mogen.
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram