GadgetGear.nl

MWC: General Mobile introduceert de Android One GM 5 Plus

Het Android One programma levert Nexus-achtige ervaringen voor weinig. Met andere woorden, pure Android toestellen met de nieuwste functies op budget hardware. De Android One GM 5 Plus is één van de nieuwste smartphones in het programma.

Hoewel de prijs nog niet exact bekend is, zijn de specificaties dat wel. Zo draait de Android One GM 5 Plus op een Qualcomm SnapDragon 617 chipset. Dit is een 64-it octa-core processor waarvan in ieder geval vier kernen op 1.5GHz draaien. De chipset beschikt over 3GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslagruimte, Dual-band WiFi met ondersteuning voor 802.11ac en Bluetooth 4.1. De 13 megapixel camera is afkomstig van Sony (imx258) en ook voor zou een 13 megapixel camera voor selfies moeten zitten. Het 5.5 inch display is beschermd met Gorilla Glass en draait op een Full HD resolutie. Het toestel draait natuurlijk al op Android 6.0.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.