We zijn aanwezig in München waar het koud is, maar de aanblik op twee nieuwe toestellen van Honor veel goed maakt. Honor introduceert op dit moment de Honor 5X en de Honor 7 Premium. Daarnaast komt Honor met haar nieuwe AM175 headset.

Honor 5X

Maar eerst het grote nieuws. Oké, Honor kondigde de Honor 5X mandag al aan in de VS. We wisten dus al het één en ander over deze nieuwe Android in het middensegment.

image

Opvallend aan de specs van de Honor 5X is dat Honor niet voor een eigen HiSilicon chipset heeft gekozen. In plaats daarvan zit er een 64-bit Qualcomm SnapDragon 616 615 chipset in. Deze heeft een 1.5GHz octa-core processor met een nette 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagruimte. Gamers krijgen met de Adreno 405 een zeer degelijke GPU. Er zit een 3.000mAh accu in.

Honor-5X

Het belangrijkste aan de Honor 5X is de aanwezigheid van de nieuwste generatie vingerafdruksensoren van Huawei/Honor. De nieuwe 2.0 sensor moet de smartphone in 0,5 seconden kunnen ontgrendelen. De software achter de scanner blijft ‘leren’ tijdens het gebruik van de scanner waardoor hij steeds nauwkeuriger zal worden naarmate je deze langer gebruikt. De vingerafdruksensor werkt ook als touchpad. Hierdoor zijn acties aan de sensor te koppelen en zelfs apps te starten door gebaren te maken.

image

De body van de Honor 5X bestaat uit aluminium. De knoppen van de Honor 5X zijn duidelijk voelbaar. De kaartslots van de Honor 5X bieden ruimte aan drie kaartjes. Twee SIM kaarten (nano + micro) en een micro-SD kaart. Je hoeft als zakelijke gebruiker of bewoner van de grensstreek dus niet langer te kiezen tussen twee SIM kaarten of één SIM kaart en een micro-SD kaart. De voorkant is gereserveerd voor een 5,5 inch display met een Full HD resolutie (1920×1080).

image

Qua camera’s krijg je 13 megapixels achter en nog eens 5 megapixels aan de voorkant. De 13 megapixel camera heeft een F2.0 diafragma. De 5 megapixel selfie camera heeft een 28mm groothoeklens.

Nieuwsgierig? Check de hands-on.

Honor 7 Premium

De Honor 7 Premium is een wat kleinere aankondiging. Dit toptoestel van Honor reviewden we in 2015 en heeft nu een kleine upgrade gekregen. Naast de 16GB uitvoering die er al was, heeft deze premium uitvoering nu 32GB aan opslagruimte. Verder geen veranderingen.

Honor 7 IMG_5200

Honor AM175 headset

In maart zal Honor de AM175 uitbrengen. Deze nieuwe headset beschikt over 10mm drivers met een nieuw, gebalanceerd armatuur. Dit moet een frequentiebereik opleveren van 20Hz tot 20kHz. De AM175 is uitgevoerd met een platte kabel met afstandsbediening.

Honor-AM175-Exploded-View

Beschikbaarheid

De Honor 5X ligt vanaf nu in de virtuele winkels voor €229,99. Je krijgt de keuze uit een gouden, zilveren of grijze versie van het toestel. De Honor 7 Premium zal vanaf maart in de virtuele schappen landen, net als de AM175 headset die in zwart en wit verschijnt.

Update 08-02-2016: De Honor 5X beschikt niet over een Qualcomm 616 chipset, maar een Qualcom 615 chipset. De specs klopten verder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.