Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Alcatel Onetouch verpakt de Idol 4S in een VR Bril

Smartphonebouwer Yezz liet eind vorig jaar al weten een aantal van haar smartphones met een Google Cardboard VR bril te verpakken. Alcatel Onetouch lijkt nu een stap verder te gaan en verpakt haar Idol 4S in een op maat gemaakte VR bril.

De zet van Alcatel Onetouch is slim en zal waarschijnlijk veel aandacht krijgen wanneer Alcatel Onetouch de Idol 4S eind volgende week op het Mobile World Congress laat zien. Dan is naar verwachting de officiële presentatie van de Idol 4S en een serie andere smartphones.

Om de Idol 4S optimaal te maken voor VR gebruik, rust Alcatel de smartphone uit met een display van 5,5 inch en een resolutie van maarliefst 2.560×1.440 pixels. Daarmee zal de Idol 4S de eerste 4K smartphone van Alcatel Onetouch zijn en één van de weinige 4K oplossingen onder de €400.

De rekenkracht van de Alcatel Onetouch Idol 4S komt van de Qualcomm SnapDragon 652 chipset. Deze krijgt draait naar verwachting met een 1,8GHz octa-core processor en 3GB aan werkgeheugen. Graphics komen van een Adreno 510 GPU waar we hier best veel van verwachten. Bovendien is er al ondersteuning voor X8 LTE aanwezig in deze chipset voor snelle internetverbindingen en ondersteuning voor 802.11ac WiFi met MU-MIMO. Ook op WiFi zal het toestel naar verwachting van de hoogste snelheden gebruik maken.

De camera zal naar verwachting met 16 megapixels foto’s schieten en kan 4K op 30 fps filmen. Wil je met een hogere framerate filmen, kan dat op Full HD met 120fps.

Hoewel Alcatel geen fabrikant is die echte high-end toestellen ontwikkeld, heeft de Idol 4S veel specs die overeenkomen met de high-end toestellen van eind vorig jaar. Dit gaat dan ook een toestel worden om in de gaten te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.