TU Delft tweede in Hyperloop Ontwerpwedstrijd

De Hyperloop moet dé nieuwe vorm van personentransport worden. Snelle pods in een speciale baan van buizen moeten mensen met de snelheid van het geluid kunnen vervoeren. Amsterdam-Parijs in 30 minuten behoort dan ook tot de mogelijkheden.

De Hyperloop is een idee van Elon Musk. Elon kennen we van SpaceX, maar ook van het succesvolle Tesla. In de achtertuin van SpaceX is zijn bedrijf nu bezig om de eerste Hyperloop testbaan te ontwikkelen. Deze bestaat uit dubbele buizen waarin de luchtdruk later is dan buiten. Hierdoor is er veel minder wrijving en kunnen de pods enorme snelheden behalen. Je mag het een beetje vergelijken met het ouderwetse buizenpost systeem. Maar dan voor mensen.

Om studenten bij het project te betrekken, kondigde Elon Musk een ontwerpwedstrijd voor de pods waarin mensen moeten zitten aan. 'Ons' TU Delft deed mee met een behoorlijk strak ontwerp. Toch wist het Amerikaanse MIT met het winnende ontwerp te komen. Dat ontwerp gaat nu ook echt gebouwd worden en door de testbaan worden geschoten. Het team uit Delft moest het doen met de tweede prijs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram