Logo GadgetGear.nl
Hyperloop
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Delft Hyperloop, in 30 minuten naar Parijs

Studenten aan de Technische Universiteit in Delft hebben deze week de Hyperloop gepresenteerd. Een magneetzweeftrein die het mogelijk maakt in 30 minuten vanuit Amsterdam naar Parijs te reizen. Daarmee verslaat deze nieuwe trein het vliegtuig.

Voor vliegtuigen kost het enorm veel brandstof om door de geluidsbarrière te breken. De Delft Hyperloop zit hier tegenaan. Echter zonder hoge brandstofkosten. Dit komt doordat de Hyperloop door buizen schiet. Die buizen hebben een verlaagde luchtdruk terwijl de capsules waar de reizigers in zitten wel onder druk staan. Anders zouden we niet kunnen ademen. De lage luchtdruk buiten de capsule zorgt voor een sterk verlaagde luchtweerstand. Dit en het aerodynamische neusje van de Hyperloop zorgen ervoor dat er maar weinig energie voor nodig is om enorme snelheden te behalen.

Het concept van de Hyperloop is niet door de studenten ontwikkeld. Dit is afkomstig van SpaceX. In Californie organiseert SpaceX een wedstrijd voor studenten om de ultieme Hyperloop ‘pod’ te ontwikkelen. Met de Hyperloop Delft probeert de TU de prijs van SpaceX binnen te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.