Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

TP-Link introduceert twee nieuwe, snelle routers

Vlak na de introductie van de eerste 802.11ad router ter wereld op de CES, kondigt TP-Link nog eens twee nieuwe routers aan. Het gaat om de tri-band Archer C5400 en de dual-band Archer C3150. Van de twee is de Archer 5400 het meest opvallende model.

TP-Link Archer 5400

De Archer 5400 maakt gebruik van MU-MIMO om het maximale uit het 5GHz spectrum te trekken, al moet je dan wel een compatible WiFi apparaat in huis hebben. Daar staat tegenover dat de router, net als de Netgear Nighthawk X6, over twee 5GHz banden beschikt. Hierdoor kan het 5GHz apparaten op responsesnelheid verdelen over de twee 5GHz banden. Hierdoor hebben apparaten die in staat zijn om een snelle verbinding met de router te maken geen last van apparaten die langzaam reageren omdat ze te ver weg zijn of simpelweg te langzaam van zichzelf. Deze technologie werkt met alle 5GHz apparaten. De router is uitgerust met een dual-core 1.4GHz processor. Opvallend is dat deze router is vormgegeven naar de vorige week geïntroduceerde Talon router van TP-Link.

TP-Link Archer C3150

De Archer C3150 is gewoon een snelle dual-band router met wederom ondersteuning voor MU-MIMO. Hier mis je alleen het voordeel van een tweede 5GHz band (en dat is de meerprijs van de 5400 waarschijnlijk wel waard). Ook deze router draait op een 1.4GHz dual-core processor.

TP-Link-Archer-C3150

Beschikbaarheid

Beide routers komen later dit jaar op de markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.