CES: TP-Link als eerste met een 802.11ad router

Ze zijn goed bezig bij TP-Link. Kwamen ze vorig jaar als eerst met een router met touchscreen (de review krijg je zeer binnenkort), komen ze nu als eerste met een router die voldoet aan de nieuwe 802.11ad standaard.

De TP-Link Talon AD7200 wordt aangedreven door Qualcomm en beschikt over zowel 802.11ad ondersteuning als 802.11ac MU-MIMO. De router maakt niet langer alleen gebruik van 2.4GHz en 5GHz, maar ook van 60GHz en dat is de reden dat er een serie extra antennes op moeten. De gecombineerde snelheid van al die frequenties ligt met de Talon AD7200 op 7Gb per seconde. Natuurlijk is het wel zo dat je pas optimaal profiteert wanneer je hardware hebt dat met 802.11ac MU-Mimo en/of 802.11ad overweg kan. Gezien de Talon AD7200 de eerste router ter wereld is met deze ondersteuning kan dat nog even duren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.