Free@Home IoT platform krijgt stembediening

Met Free@Home is Busch-Jager als één van de weinigen in staat om een IoT / Smart Home platform te bieden met de stabiliteit van een professioneel KNX netwerk zonder de bijbehorende kosten en andere ongemakken. Met een nieuwe update van de Free@home software wordt het nu mogelijk voor huiseigenaren om hun huis met stemcommando’s te bedienen.

Busch-Jager lanceerde Free@Home in 2014 en anno 2016 plaatst bouwbedrijf Heijmans het zelfs standaard in haar projectwoningen. Het hele systeem is te bedienen via smartphones, speciale controlepanelen aan de wand, maar ook via reguliere schakelaars in huis.

Met stembesturing voegt Busch-Jaeger een nieuwe methode van aansturing toe aan het platform. Door namen aan kamers (zones) toe te kennen zal het systeem weten waar je bijvoorbeeld de lampen aan zou willen zetten terwijl een commando als ‘alle lichten uit’ letterlijk alle lichten uitzet. Bovendien is er een stem die je direct van feedback voorziet. Ook als je enkel de vraag stelt of er nog lichten aan zijn in huis. Nadeel is nog wel dat je iedere keer de smartphone erbij moet pakken om de spraakopdachten te geven. Tijd voor een microfoon/speakermodule in het systeem ;-).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.