Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit zijn de Horecava Innovatie Awards

Morgen gaan wij op de Horecava opzoek naar innovatie. Vandaag laten we al even weten wie volgens de jury van de Horecava een innovatie award verdiende.

De grote winnaar van de awards is Rosval Easy-Cooling. Dit is een nieuw concept voor koelkasten en vriezers. Hierbij zijn de rubbers vervangen voor dikke platen die de isolerende sluiting realiseren. Het voordeel is dat het allemaal veel gemakkelijker schoon te maken is. Een innovatie die wat mij betreft ook naar de gewone keuken mag komen. Het concept won ook de Equipment & Services award.

In Food & Beverage is Pekoe Tea Liqueur de grote winnaar. Pekoe Tea Liqueur maakt likeuren op basis van verschillende theesoorten. Een opvallende innovatie.

Bij Concepts, Interior & Design ging CityHub er met de prijs vandoor. Deze hotelformule maakt gebruik van overnachtingscabines waar je met een polsbandje toegang toe krijgt. In de cabine ben je van alle digitale gemakken voorzien.

In Digital, Applications & Social Media is het de BarDoggy app die er met de prijs vandoor ging. BarDoggy laat zien in welke bar of club het lekker druk is en waar niet. Hierdoor voorkom je dat je in een lege kroeg staat. Gelijktijdig krijgen kroegeigenaren inzicht in wie hen bezoekt. Op basis daarvan is de formule aan te passen.

De Bieterbal kreeg de speciale Karel de Vos award. De Bieterbal is een groentebal op basis van gefermenteerde bieten. Daarmee speelt de bieterbal ook in op de fermentatietrend die momenteel gaande is. Hoe dan ook, ik ben nieuwsgierig geworden!

Tenslotte was er nog de publieksprijs voor de ‘t Zusje app waar we al eerder over schreven. De app laat bezoekers punten sparen door de smartphone te laten liggen. Deze punten worden omgezet in deelnamen aan een maandelijkse loterij waarbij verschillende prijzen te winnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.