Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Restaurants belonen je wanneer je de smartphone laat liggen

De smartphone brengt veel genot, maar soms is het loeren naar WhatsApp updates niet echt goed voor de sfeer. Zeker niet tijdens een gezellig diner in een mooi restaurant. De ‘t zusje keten nam dit jaar het initiatief om bezoekers te belonen wanneer ze nou eens niet naar de smartphone kijken.

Via de speciale ‘t Zusje app, gemaakt door het Nederlandse Artform, starten gebruikers een timer wanneer ze plaatsnemen in het restaurant. Hoe langer je van de smartphone afblijft, hoe langer de timer blijft lopen en hoe meer punten je krijgt. Vanaf 1.000 punten ding je al mee in de (drie)maandelijkse prijzenput van de restaurantketen. Die punten zijn al bij elkaar wanneer je 2,5 uur van de smartphone afblijft. Bovendien vallen er extra punten te scoren wanneer je incheckt op Facebook of wanneer je voor het eerst in een ander filiaal van het restaurant bent.

Met dit puntenspaarsysteem haakt de keten naadloos in op het Hollandse gevoel dat we overal en altijd maar moeten sparen terwijl het sparen nu mooi conflicteert met de behoefte om steeds maar naar het kleine scherm te staren. Heel slim.

Dat de strategie werkt, ziet de keten terug in het aantal gebruikers van de app. De app is nu drie maanden in gebruik en telt al 10.000+ gebruikers. Wanneer volgende maand de eerste prijzenpot wordt uitgekeerd naar de spaarders heeft zo’n 20% van de geregistreerde gebruikers ook echt de ondergrens van 1.000 punten behaalt.

Op dit moment is de app alleen in gebruik bij de 15 filialen van ‘t Zusje. Artform sluit niet uit dat ze de app ook voor andere formules gaan uitrollen. Hoe dit eruit gaat zien is op dit moment nog niet bekend. Wellicht horen we daar meer over tijdens de Horecava.

Horecava 2016 komt eraan

De ‘t Zusje app is genomineerd voor de innovatie award digitaal 2016 die tijdens de horeca vakbeurs Horecava wordt georganiseerd. Dit is het tweede deel in een drieluik over innovatie in de horeca die GadgetGear.nl. GadgetGear.nl is één van de ambassadeurs van de Horecava dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.