Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

De Axis Vidius is ‘s werelds kleinste videodrone

Het Nederlandse TRNDlabs stuurde ons vorig jaar haar kleinste drone en ja, die was enorm klein en enorm leuk om te vliegen. Op basis van hetzelfde ontwerp heeft Axis Drones de Axis Vidius laten ontwikkelen. De kleinste cameradrone tot nu toe.

Deze verzie van de drone is uitgerust met een camera die filmt op 420p. De beelden zijn live te streamen via WiFi, maar daar komt ook het offer dat je maakt. Kon het origineel nog een vliegtijd van 7~9 minuten opleveren, is de vliegtijd nu nog maar 5~7 minuten. Simpelweg door de extra elektronica en het extra gewicht in de krappe body van de drone.

De Axis Vidius komt met een losse 2.4GHz controller en dat is dan weer goed nieuws. Een controller blijft altijd meer comfort bieden dan bediening via een app.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.