Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: Lenovo werkt aan Google Project Tango smartphone

Google is onlangs met Project Tango gestart. Project Tango richt zich op augmented reality, natuurgetrouwe 3D weergaven en indoor navigatie. Een developer kit was er al en nu werkt Lenovo aan de eerste Project Tango smartphone.

De Project Tango toestellen gaan over speciale sensoren en chips van Qualcomm beschikken die hun omgeving nauwkeuriger in kaart brengen. Daarnaast is er een berg sensoren die nog beter kan meten wat jij met jouw smartphone doet. Hierdoor kan de smartphone bijvoorbeeld jouw huiskamer opmeten zodat je in de winkel kan zien of die nieuwe bank past. Of je speelt er natuurlijk een spannend spel in.

Wanneer de smartphone op de markt zal komen is nog onduidelijk. Het feit dat Lenovo deze ontwikkeling is gestart geeft aan dat het geen jaren meer zal duren. Bovenstaande foto is van de developer kit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.