Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Gigaset SL750H Pro

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

 • Goed display
 • Bluetooth koppeling met PC
 • Koppeling met Outlook en Gmail contacten
 • Zeer goed bereik
 • Lange accuduur
 • Gemakkelijk in gebruik

THE BAD

 • 4MB interne opslag. Say what!?

Zelf ben ik al jaren fan van het design van de Gigaset SL400A DECT telefoon. Met de SL750H PRO introduceerde Gigaset onlangs het alternatief voor iedereen die een nog steviger telefoon zoekt die er wederom lekker strak uitziet. De afgelopen week mocht ik met deze SL750H PRO mijn gesprekken voeren.

Unboxing

De SL750H PRO is de losse handsetvariant van de SL750 set die in de winkel ligt. Deze komt dus zonder een basisstation. Je krijt alleen de handset, de cradle om hem in op te laden, de handleiding en een riemclip. Meer heb je niet nodig.

Doordat dit een losse handset betreft, verwacht Siemens dat je al een volledige handleiding hebt. De handleiding in de doos is dan ook vooral een veiligheidsverklaring en bevat in de praktijk geen nuttige informatie. Je doet er het best aan de handleiding op de zakelijke website van Gigaset op te zoeken en te downloaden.

Koppelen

Het koppelen met het basisstation van mijn oude SL400A verloopt zonder enige moeite. Ik zet de SL750H PRO in de koppelstand en hou enige tijd de knop op het basisstation ingedrukt. Na een kleine 20 seconde hebben de twee elkaar gevonden en blijken het dikke vrienden te zijn geworden.

Quicksync

Wil je het maximale uit de SL750H PRO halen, moet je eerst de QuickSync software van Gigaset downloaden. Dit kan vanaf zowel de consumenten- als de zakelijke site. De software is in beide gevallen hetzelfde.

Tot grote blijdschap zie ik dat Gigaset niet alleen contacten uit het Windows Adresboek en Outlook kan importeren, maar nu ook gebruik kan maken van Google Contacts. De contactendatabase voor iedereen die met Gmail/Inbox werkt. Opvallend is wel dat na de koppeling, QuickSync in eerste instantie een lege contactenmap Gigaset zal aanmaken. Wanneer je deze vervangt voor de map Mijn Contacten zal je dezelfde contactenlijst op de SL750H PRO krijgen die je ook op jouw Android smartphone ziet. Let er wel op dat de SL750H PRO geen eigen internetverbinding heeft. Je moet dus zelf zo nu en dan handmatig de contacten bijwerken om altijd de nieuwste en correcte nummers in de telefoon te hebben staan. Daarnaast loop ik in mijn geval meteen tegen een bekend bleem aan. Gigaset stropt traditioneel veel te weinig opslagruimte in haar DECT telefoons. Dit was ook één van dé redenen dat de Android DECT telefoons enorm flopte.

Bij het synchroniseren komen meteen de foutmeldingen. De SL750H PRO kan namelijk heel mooi foto’s van contacten weergeven wanneer ze je bellen, maar heeft dus veel te weinig opslagruimte om deze op te slaan. Regelmatig moet ik het synchroniseren onderbreken om de foto’s van contacten te verwijderen. De foto’s blijken ook best groot. Zou de Quicksync software deze terugschalen tot het daadwerkelijke schermformaat, zou het wellicht wel allemaal hebben gepast. Dit is duidelijk een punt waar de makers van de hardware en de makers van de software nog steeds te weinig met elkaar praten. Schrik niet, na mijn adresboek zonder foto’s te hebben gesynchroniseerd heb ik nog maar 772kB van de 3MB over. Dit in de tijd dat een gigabyte aan flashgeheugen minder dan een euro kost.

Gigaset-QuickSync

Via Quicksync is het ook mogelijk om firmwareupdates uit te voeren. Dit moet wel via een directe USB verbinding. Ook is het mogelijk om media over te zetten naar de SL750H PRO. Zo kun je foto’s in het toestel zetten waarbij het toestel deze als screensaver gebruikt. Een leuk digitaal fotolijstje dus ;-). Let er wel op dat de beschikbare ruimte op de SL750H PRO zeer beperkt is. Je doet er verstandig aan om foto’s e.d. eerst een flink stuk te verkleinen voor je ze overzet.

Kalenderfuncties

De SL750H PRO beschikt, net als vele andere Gigaset telefoons, over een agendafunctie. Deze kan helaas niet synchroniseren. Het is dus maar de vraag wat je hier in de praktijk aan hebt.

Berichten

Wat wel weer leuk is, is de ondersteuning voor SMS berichten. Ik maak nogal eens mee dat er per ongeluk SMS berichten naar mijn vaste lijn worden verzonden. De SL750H PRO vangt ze keurig op en maakt ze netjes zichtbaar.

Ook de voicemails op het basisstation zijn direct opvraagbaar vanuit het menu van de SL750H PRO. Eigenlijk zoals we van alle Gigaset handsets gewend zijn.

Accuduur

De accu van de Gigaset SL750H PRO moet zo’n 12 gespreksuren of 200 stand-by uren meegaan. Dit hebben we niet heel nauwkeurig kunnen testen, maar we komen er wel in de buurt. Hoe dan ook laat Gigaset zien dat je met een accu van slechts 750mAh in de dect wereld nog heel lang kan bellen. Je hebt met de standaard lader drie uur nodig om de SL750H PRO volledig op te laden.

Gesprekskwaliteit

Naast gesprekken voeren via de SL750H PRO zelf, is het mogelijk om een bedrade headset op de telefoon aan te sluiten. Hiervoor zit een aansluiting aan de zijkant. Deze optie hebben we niet uitgebeerd.

De gesprekskwaliteit met de telefoon zelf is fantastisch. Hier hoor je dat Gigaset nog steeds het topmerk voor DECT telefoons is. In vergelijking met de SL400A blijkt ook de antenne van de SL750H PRO een stuk beter. Ik hoor veel minder storingen op de lijn wanneer ik twee verdiepingen met betonnen vloeren van het basisstation verwijderd ben. Echt een enorme vooruitgang.

Conclusie

Met de SL750H PRO laat Gigaset zien dat het nog steeds grote stappen maakt om de gebruiksvriendelijkheid van haar DECT telefoons te vergroten. De integratie met Google is super, maar Gigaset laat ook nog steeds een verkeerd stukje Duitse zuinigheid zien. Om volledig gebruik te maken van de leuke functies die de software van de SL750H PRO bezit is 3MB aan opslagruimte gewoon onvoldoende. Niet van deze tijd. Not done. #ditkanechtnietmeer. Daar zit dan ook echt de puntenaftrek want verder is de SL750H PRO gewoon een heel fijn telefoontje.

4 reacties

 1. I got the SL450HX which is the consumer version of this phone. Besides the silver color it looks the same. Though I don’t know whether the material is the same? The SL450HX is made mostly of plastic except for the aluminium frame. Are the keys of the SL750H Pro made of metal?

  As for the speakerphone function the SL450HX has one. Pressing the green call button again during a call puts the caller on loudspeaker. From your picture it looks like the SL750H Pro got the same loudspeaker symbol on the green button like the SL450HX.

 2. @Thomas, thanks for the update. We forgot to remove the speakerphone comment before publishing. It is indeed available and working like a charm.

  Don’t worry about materials. This version is 100% plastics.

 3. QuickSync werkt niet alleen met Google adresboeken, maar ook met de Mac adresboeken. Heerlijk om het hele adresboek of alleen een submap te synchroniseren. (Werkt alleen nog niet met MacOS High Sierra)

  De handset werkt mooi samen met mijn DX800A basisstation. IK liep vandaag echter tegen een bug aan. Plots werden diverse menu’s niet meer getoond en bleven die schermen leeg. Ook het settings menu. Ook de battery verwijderen hielp niet. IK vond ook geen reset knopje op het apparaat.

  Als tip mijn oplossing: Ik heb de handset afgemeld en weer aangemeld op het basisstation. De menu’s worden namelijk aangepast door het basisstation. Hier ging blijkbaar iets mis. Dit zal een softwarebug in één van beide apparaten geweest zijn. (Beide met de nieuwste firmware van heden)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.