Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Ant-Man 3D met 4.5 sterren.

The Good
 • Goed verhaal
 • Sterke cast
 • Goed uitgewerkt in 3D
 • Veel interessante extra's


Je bent pas een Ant-Man als je door het sleutelgat van een deur kan springen. Oké, dat mag een ouderwets sleutelgat zijn. Zolang je er maar doorheen springt. Een regisseur relatief onbekend met actiefilms, een last minute rewrite van het script en een relatief onbekende hoofdrolspeler. Toch een gouden combinatie?

Ant-Man beschrijft het verhaal van de ex-gedetineerde Scott Lang (Paul Rudd). Hij zette een kraak van hoog niveau, maar belande in de gevangenis. Ondertussen is vrouwlief er met een diender van door en alles dat Scott zou willen is het contact met zijn dochtertje herstellen. Hij probeert een eigen leven op te bouwen, maar een baantje met een strafblad lijkt zo goed als onmogelijk te zijn. Al snel vervalt hij in zijn oude carrière.

Scott krijgt een tip over een stevige kluis van een oude man. Hij besluit nog één keer een kraak te zetten om zo het geld voor de alimentatie bij elkaar te krijgen. De kraak blijkt al snel een stuk lastiger dan verwacht. Wanneer hij eindelijk door de kluis heen is, vindt hij enkel een pak. Het pak van Ant-Man.

Het pak blijkt van de ‘oude’ Ant-Man, Dr. Hank Pym (Michael Douglas), te zijn. Hij blijkt de kraak te hebben geregisseerd omdat hij in Scott de ideale opvolger voor hem ziet. Die opvolger heeft hij hard nodig. Zijn voormalig assistent Darren Cross (Corey Stoll) blijkt zijn oude bedrijf te hebben overgenomen en heeft een vergelijkbare techniek en pak te hebben ontwikkeld. Nu niet om het goede te doen, maar om de technologie en pakken als wapen te verkopen met als eerste klant de terroristische groepering Hydra.

Phase 2

Marvel verdeelt haar films in verschillende fases over haar Marvel Cinematic Universe. Dit is waar we staan:

Phase 1 films (2008-2012)

 • Iron Man
 • The Incredible Hulk
 • Iron Man 2
 • Thor
 • Captain America: The First Avenger
 • The Avengers

Phase 2 films (2013-2015)

Phase 3 films (2016-2018)

 • Captain America: Civil War
 • Doctor Strange
 • Guardians of the Galaxy Vol. 2
 • Spider-Man
 • Thor: Ragnarok
 • Black Panther
 • Avengers: Infinity War Part I
 • Ant-Man and the Wasp
 • Captain Marvel
 • Avengers: Infinity War Part II
 • Inhumans

In dit overzicht zien we duidelijk dat Ant-Man vooral de introductie van de held in het universum van Marvel is. Hoewel we vast nog wel een aantal films tegenkomen waarin Ant-Man een rol zal spelen, krijgt hij ook in fase 3 weer een prominente plaats in de film ‘Ant-Man and the Wasp’. Deze eerste film geeft al een duidelijke hint wat we hiervan mogen verwachten.

Extra’s

Voor onze review hebben we de 3D uitvoering van Ant-Man ontvangen. Deze is op twee schijfjes geperst. De tweede schijf bevat alleen de 3D uitvoering van Ant-Man. De eerste schijf bevat de 2D uitvoering en alle extra’s.

De disc bevat drie interessante documentaires die dieper in gaan op de voorgeschiedenis en het universum van Ant-Man. Voor de liefhebbers van het Marvel universum heerlijk om te zien. Verder vinden we de usual suspects zoals audiocommentaren, bloopers en verwijderde scènes.

Conclusie

Met een regisseur die zich op glad ijs begeeft en een relatief onbekende cast lijkt Ant-Man alles in huis te hebben om te floppen. Toch is Ant-Man een enorm succes en laat de film zich makkelijk evenaren met films als Thor en Iron Man. Daarnaast is het 3D effect echt ontzettend goed. Een lust voor het oog.

Beschikbaarheid

Ant-Man is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.