Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Avengers: Age of Ultron (3D Blu-Ray)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Sterke cast
  • Goede actiescènes
  • Aardig verhaal
  • Goed uitgewerkt in 3D

THE BAD

The Avengers eindigde met een knallende strijd waarin de superhelden het opnamen tegen een buitenaards leger met als warzone het grote New York. In de serie Agents of S.H.I.E.L.D. kregen we mee hoe de enorme organisatie ten onder ging aan het terroristische Hydra en daar lijkt het verhaal van Avengers: Age of Ultron verder te gaan.

Avengers: Age of Ultron opent dan ook meteen met het team superhelden dat in een besneeuwd bos bezig is om Hydra aanhangers een kopje kleiner te maken. Uiteraard is dit gevecht meteen al voorzien van een prachtig stukje choreografie en stunts en het lijkt de superhelden wel heel gemakkelijk af te gaan tot twee nieuwe Hydra’s zich op het speelveld begeven. Quicksilver en Scarlett Witch zijn een broer en zus die door een falende bom van Tony Stark (Ironman, Robert Downey Jr.) nog bestaan, maar daar alles behalve dankbaar voor zijn.

Quicksilver is een snelle jonge die het best te vergelijken is met Flash (DC universum). De Scarlet Witch daarentegen richt zich vooral op manipulatie. Ze weet de leden van de groep letterlijk te beïnvloeden waardoor er al snel wat frictie ontstaat tussen de leden van het Avengers team.

Op dezelfde manier weten de twee Tony Stark zo ver te krijgen om een stuk computercode in hun eigen servers te integreren met de gedachte om Jarvis te versterken. In plaats daarvan creëren ze Ultron die al snel het robotleger van Stark overneemt en snel groeit tot één van de sterkste tegenstanders. Al is het maar omdat Ultron zich via het internet snel over de wereld kan verplaatsen.

In Avengers: Age of Ultron doet regisseur Joss Whedon zijn best om onze superhelden wat meer menselijk te maken. Bij flarden krijgen we als kijkers het idee dat ze een privéleven hebben en uiteindelijk ook gewoon gevoelige mensen zijn. Wat beter blijft hangen is de humor. Vooral de grappen en grollen van Thor en zijn hamer zijn erg goed getimed.

Wij ontvingen vanuit Marvel de 3D uitvoering van Avengers: Age of Ultron. Niet alleen de animaties zijn in verbluffend 3D, maar ook de hele choreografie van de gevechten laat zien dat men duidelijk rekening hield met de 3D liefhebber. Dit in tegenstelling tot veel films waar 3D vooral een gimmick is.

Conclusie

Avengers: Age of Ultron moet je vanuit de bril van een actieliefhebber bekijken en dan zit Avengers: Age of Ultron enorm goed in elkaar. Oké, hij start wat langzaam maar je zal merken dat de film heel snel op gang komt en ook echt op snelheid blijft. Daarnaast sluit het verhaal ook nog eens perfect aan op de gebeurtenissen in Agents of S.H.I.E.L.D. Dit is echt weer eens zo’n film die iedere liefhebber van actiefilms gewoon gezien moet hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.