Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Qualcomm Snapdragon 820, terug naar de quad-core chipset

Wie een beetje het nieuws heeft gevolgd, kent het drama van de Qualcomm Snapdragon 810 chipset. De octacore chipset (dus 8 kernen) kon haar hitte niet kwijt wat de prestaties van smartphones als de HTC One M9 en de Sony Xperia Z3+ ernstig onder druk zette. Voor de volgende generatie lijkt Qualcomm een bijzonder stap te zetten.

In plaats van de populaire octacore chipsets zet Qualcomm met de nieuwe Kyro processor de stap terug naar een quadcore processor. Een processor met maar vier kernen in plaats van acht, maar wel allemaal op 2.2GHz en met de zeer stevige Adreno 530 voor het spelen van games. Toch zou de Kyro processor op basis van deze opstelling krachtiger moeten zijn dan de Qualcomm 810 chipset en zou het probleem met de extreme hitte verholpen moeten zijn. Dit komt mede doordat Qualcomm hetzelfde 14nm proces gebruikt dat Samsung voor haar chipset gebruikt.

Interessanter nog is het nieuwe X12 LTE modem dat standaard in de chipset aanwezig is. Deze kan tot 150Mb per seconde uploaden en tot 600Mb per seconde downloaden. Daarnaast is er ondersteuning voor de nieuwe WiFi standaard 802.11ad. Die standaardheeft een maximale bandbreedte van 4,6Gb per seconde.

Qualcomm zal ook haar Quick Charge 3.0 standaard aan de chipset toevoegen. In iets meer dan een half uurtje mag je verwachten dat de smartphone voor 80% geladen is. Verder zijn er nog talloze verbeteringen qua geluid en beeld in het toestel aangebracht.

De eerste smartphone aankondigingen met de Qualcomm 820 chipset worden tijdens het Mobile World Congress verwacht. Dat is rond februari. De eerste toestellen zullen naar verwachting in april/mei in de schappen gelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.