Microsoft heeft een nogal opvallende stap gezet. Het bedrijf heeft een eigen app store voor Android apps ontwikkeld en gelanceerd. Dit klinkt als een vreemde stap, maar Microsoft heeft er een goede reden voor.

Microsoft bezit inmiddels zo’n 78 Android apps. Apps van haar beroemde office toepassingen, maar ook apps die het over de laatste jaren heeft opgeslokt omdat ze zo goed zijn in wat ze doen. Denk aan Skype en Wunderlist.

Door het succes van het portfolio van Microsoft maken ook steeds meer andere ontwikkelaars gebruik van de namen van Microsoft apps om hun eigen apps naar Android gebruikers te promoten. Via Microsoft Apps probeert Microsoft iedereen die interesse heeft in Microsoft apps juist weg te houden van malafide apps. Daarnaast is het gewoon een handig kanaal om de verschillende apps mee te promoten.

Microsoft host de downloads van de apps niet zelf. Wanneer je een app daadwerkelijk gaat downloaden, deeplinkt Microsoft Apps direct naar Google Play. Daarnaast moet je de Microsoft Apps app ook nog zelf van Google Play downloaden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.