Logo GadgetGear.nl
Picture of Kevin Krechting
Kevin Krechting

Review: Jenga Quake

Kevin Krechting beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • extra spanning
  • onvoorspelbaar

THE BAD

  • plastic stenen
  • soms wel erg snel voorbij

De feestdagen komen eraan en voor fabrikanten dus de ideale tijd om nieuw speelgoed aan de man te brengen. Dit dacht de uitgever HASBRO ook en komt met een vernieuwde vorm van JENGA.

Geschreven door: Patrick Hengeveld

Het simpele, gelijk uit de doos te spelen, JENGA komt uit met een nieuw versie genaamd Quake.
Zoals de naam al doet vermoeden ( earthquake vertaald betekent aardbeving) draait het bij dit spel om aardebevingen oftewel trillingen. Dit keer bouw je de toren op een klein plateau dat kan trillen. Zodra je hem aanzet gaat het feest van start. Net zoals bij de originele spel is het de bedoeling om uit de gestapelde toren voorzichtig blokken te halen en zonder dat de toren omvalt weer bovenop op te stapelen.

Maarrrrr…het plateau waar je dit opbouwt trilt en schud onvoorspelbaar en varieert ook in de duur en hevigheid hiervan. Dit geeft het spel een compleet nieuwe dimensie en zorgt wederom voor heel wat spanning en trillende handjes.

Er is wel een puntje van kritiek. JENGA staatwereldwijd bekend om zijn houten bouwblokken en helaas is er dit keer gekozen voor een hele lichte en gladde variant van plastic. Dit stapelt lang niet zo stabiel als de houten versie waardoor je nooit echt hoog kunt bouwen. De gemiddelde duur van een ronde is dan ook circa 5 min. Afhankelijk van de trillingen, deze kunnen in het begin soms zo hevig zijn dat naar 1 beurt de toren al van het plateau schuift.

Al met al een leuke frisse versie van JENGA die leuk is voor alle leeftijden. Is zelfs te spelen alleen maar is het leuks met een gezelschap van 4. Geschikt voor de kinderen vanaf 6 jaar maar voor volwassen net zo leuk.

Eén reactie

  1. Viel erg tegen. Voordat het leuk begint te worden, is de toren alweer naar beneden gestort en kun je van voor af aan beginnen met bouwen. De keuze voor plastic onderdelen is begrijpelijk vanwege het trillen, maar speelt absoluut niet fijn. Geen uitdaging, niet je van het… ik
    Houd het bij de houten blokken toren, gegeven paard moet je niet in de bek kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.