Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Test: Chipolo sleutelhanger

Met de komst van Bluetooth 4.0 kwamen er opeens veel nieuwe mogelijkheden. Eén van die mogelijkheden maakte het mogelijk om een sleutelhanger te maken om de sleutels met een app terug te vinden. Hipkey was één van de eerste producten in deze categorie. Chipolo doet bijna hetzelfde voor een fractie van de prijs en is met een batterij eigenlijk veel handiger.

Chipolo handEen paar jaar geleden kwam de ene na de andere leverancier met apparaatjes die met je smartphone communiceerden om elkaar niet uit het digitale oog te verliezen. Was je het apparaatje kwijt, dan zocht je het met de app. Omgekeerd konden ook veel van deze producten de telefoon vinden. Philips, Belkin maar ook andere merken kwamen met een dergelijk product. Hipkey was zonder twijfel de fraaiste en meest uitgebreide versie in deze categorie. Helaas moest ook de HipKey te vaak aan de USB lader en was de prijs wel erg pittig.

Chipolo maakt een einde aan de nadelen. Allereerst is de hanger bijna net zo dun als de knoopcel batterij die de unit voedt. Hierdoor hang je een Chipolo gemakkelijk aan tassen, sleutels of stop je m in een jaszak. Er zijn Chipolo’s in diverse kleuren. Een fraaie app toont jouw Chipolo’s in de betreffende kleur en laten zien waar de hanger het laatst connectie had met de telefoon. Door op de afbeelding in de app te tikken, gaat de Chipolo piepen als deze binnen bereik is. Is dat niet zo, dan weet je in ieder geval waar deze het laatst gezien is door een internet connectie via de telefoon. Wanneer veel mensen Chipolo’s gaan gebruiken wordt de app extra handig. De app laat namelijk weten als het een ‘vreemde’ Chipolo opmerkt en meldt dit aan de server. Zo kan je in theorie vaak verloren spullen terugvinden. Een beetje een utopie, maar een mooie gedachten.

Chipolo appDe koopcel batterij is goed voor een half jaar gebruik zonder opladen. Dat is wel zo handig. Het enige minpuntje is dat het vinden van de telefoon bij ons niet goed werkt. Volgends de handleiding moet je met de Chipolo schudden om de telefoon te laten piepen. Wij hebben geschud tot we een ons wogen, maar niets piepte. Gelukkig is er nog iets zoals find my iPhone of Android.

Conclusie
Als sleutelhanger of label aan producten die je te vaak kwijt bent, is de Chipolo erg handig. Om je smartphone te vinden vertrouwen wij liever op de ingebouwde functionaliteit. Een Chipolo kost ongeveer 25 Euro.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.