Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Synology presenteert haar RT1900ac router

Hoewel een router functie altijd in haar NAS systemen heeft gezeten, is Synology echt nog een groentje op deze markt waar we toch vooral merken zien die zich al jaren met het onderwerp bezig houden. Toch krijgt Synology, als één van dé topmerken op het gebied van NAS systemen, een goede kans. Het OS van deze eerste router maakt namelijk echt het verschil.

Voor NAS systemen is het heel normaal om voor de eindgebruiker een goed OS te bouwen dat werkt in iedere browser. Synology was de eerste die dit echt begreep en inspireerde veel concurrenten. Daarmee zou je kunnen zeggen dat het leveren van een dergelijke ervaring al heen normaal is voor het merk. In de routerwereld moesten we het tot nu toe doen met systemen die meer op een reguliere webapp leken. Met de RT1900ac probeert Synology de markt van de routerbouwers wakker te schudden.

Speciaal voor de router ontwikkelde Synology haar Synology Router Manager (SRM) platform. Net als bij haar NAS systemen is dit een uitgebreid OS dat een enorme hoeveelheid opties op een natuurlijke manier toegankelijk maakt. Ook het opzetten van een VPN of Radius server zou geen enkel probleem zijn evenals het opzetten van een downloadstation server. Via een Android en iOS app is het mogelijk om de basisinstellingen op de router aan te passen.

Synology-RT1900ac-OS

Qua hardware krijg je een router met vier gigabit LAN poorten. Het draadloze bereik komt van drie antennes voor het dual-band netwerk met ac ondersteuning. De maximale datasnelheid ligt op 1900Mb per seconde. De rekenkracht komt van een dual-core 1GHz processor. Er zit een USB 3.0 aansluiting op en en SDxc geheugenkaartlezer. Daarmee is de router ook als NAS inzetbaar.

Beschikbaarheid

De Synology RT1900ac is vanaf nu verkrijgbaar voor €130.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.