Logo GadgetGear.nl
Oppo AX5400
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: Oppo komt met Apple-esque WiFi 6 router

Wie heeft de langste, wie heeft de mooiste? Met haar nieuwe Oppo AX5400 lijkt Oppo op beide vragen ‘ik’ te mogen roepen. Oppo presenteerde met deze machine een router die ontworpen zou kunnen zijn door Apple.

De nieuwe router van Oppo maakt gebruik van de WiFi 6 AX5400 standaard. Dit geeft de dual-band router een theoretische maximale bandbreedte van 5.378Mb per seconde. Om langere tijd hogere snelheden te leveren is het bijzondere ontwerp ontwikkeld. Deze zou voor een goede afvoer van warmte moeten zorgen en tegelijk voor de meest optimale positionering van antennes. Dat laatste is weer belangrijk omdat het apparaat ook in een mesh netwerk kan functioneren.

Opvallend is de relatie tussen de router en Oppo smartphones. Op basis van het ColorOS van Oppo zouden verbindingen met Oppo smartphones tot 20% sneller zijn dan smartphones van andere merken. Of dochter OnePlus als ander merk wordt gezien is niet bekend. De basis van ColorOS en OxygenOS van OnePlus zijn gelijk aan elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.