Jeroen beoordeelde namens GadgetGear de Turtle Beach Ear Force Recon 320 7.1 Gaming Headset met 4.5 sterren.

The Good
 • Mooi design
 • Zit heerlijk
 • Topgeluid
The Bad
 • Voelt iets nep
 • Oorlog in de wereld
 • Kan een tonnetje beter


De Turtle Beach is één van de hotste merken qua gaming head gear. Wij hebben een model uit de budget-reeks mogen test. Budget qua prijs, maar mag je de 320 wel een budget headset noemen?


review_turtle_beach_ear_force_one_recon_320_2

Turtle Beach recon this 320

De prachtige rode nieuwe Ear Force Recon 320 is een mid-budget release. Hij is namelijk verkrijgbaar onder de honderd euro en dat komt niet zo vaak voor bij de headsets van Turtle Beach. Eerder deze maand mochten we de 60P testen die speciaal gemaakt was voor de Playstation. De Recon 320 is speciaal gemaakt voor PC gaming. Hij blijft wel gewoon gemakkelijk in gebruik voor Playstation, X-box en Mobile.

Looks

De Recon 320 kan misschien niet de dure headsets die Turtle Beach produceert ervenaren, maar qua looks (en feals en hears) is het zeker geen achterblijver. De toffe rode fluele looks zien er gelikt uit. Deze oorverwenner ondersteunt de nieuwste Dolby 7.1 ervaring, heeft een paar krachtige 50mm drivers, aanpasbare oorschilden, een in-line controller en een afneembare microfoonarm. De headset is uitgerust met een USB-aansluiting voor PC, maar ook een afneembare 3,5mm kabel die perfect is voor mobiel, MP3 en noem maar op.

review_turtle_beach_ear_force_one_recon_320_3

Feals

De koptelefoon zit echt superlekker. Hij is mooi licht, sluit prettig om de oren. De oorcup is vrij diep, dit voelt niet zo verstikkend als je grote flappers hebt en geeft comfort dankzij de padding. Daarnaast geven ze een ruisonderdrukkende werking, aldus Schildpaddenstrand. De microfoonarm is gemakkelijk te bewegen (dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de 60P) en afneembaar.  Dat laatste is natuurlijk perfect voor diegene die de headset willen gebruiken als hoofdtelefoon voor muziek. Want de mic erop laten in de trein staat wellicht bere interessant, tevens redelijk crazy. De in-line controller met volumeregelaar is te gebruiken in de usb versie. Gebruik je de headset voor je mobiel, dan kun je deze niet harder en zachter zetten -wel opnemen en ophangen-  wat een beetje jammer is. Bij het gamen is het ideaal om het handmatig en gemakkelijk te kunnen regelen van geluid naar mute.

Hears

Het geluid van de Recon 320 is prachtig. Vrienden waar ik mee game vragen zich af of ik wel echt in mijn eigen huis game, of dat ik stiekem bij hen in de kamer zit. Het laatste is achteraf toch vaak waar. De krachtige 50 mm neodymium speakers zorgen voor kristalheldere hoge en diepe lage tonen. Tenminste zo zeggen zij dit zelf. Mijn ervaring om superhoge tonen te onderscheiden houdt al op bij een hondenfluitje, maar ik kan je garanderen dat het geluid geweldig is. Houdt u wel in gedachten dat de Dolby Surround functies alleen werken via de USB-aansluiting en dat de headset wordt uitgevoerd in stereo modus via de 3,5 mm kabel. Dat is ook een prima geluid, maar voor de echte game en geluidsbeleving moet ie hup! In de usb.

recon320review3

Conclusie

De Turtle Beach Ear Force Reco 320 7.1 Gaming Headset is een geweldige headset voor een supervoordelige prijs. Dat de koptelefoon iets nep aanvoelt als je em de eerste keer uitpakt dat vergeet je al snel wanneer je geniet van het draagcomfort en natuurlijk de 7.1 geluidsbeleving.

Echt een aanrader voor het geld!

Pluspunten:

 • Mooi design
 • Zit heerlijk
 • Topgeluid

Minpunten:

 • Voelt iets nep
 • Oorlog in de wereld
 • Kan een tonnetje beter

Met andere woorden, er zijn eigenlijk geen echte minpunten 😉

Cijfer:9

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.