Review: La Cucaracha Loop (Bordspel met de Hexbug Nano V2)

Het bordspel La Cucaracha was de eerste samenwerking tussen de makers van de populaire Hexbug Nano en Ravensburger. Met La Cucaracha Loop komt Ravensburger met een nieuwe variant op het spel op basis van de Hexbug Nano V2 en volgens onze testkinderen is La Cucaracha Loop tien keer zo leuk.

Unboxing

In de unboxing zie je dat Ravensburger een dubbelzijdig speelbord levert, de kevers in vier verschillende kleuren, twee loopings en de Hexbug Nano V2 met de batterij er al in.

Hexbug Nano V2

De Hexbug Nano is een elektronische beestje dat zich lijkt voort te bewegen als een kakkerlak die op de vlucht is. Dit door een simpele trilmotor en siliconen pootjes die naar achter gebogen staan. De Hexbog Nano V2 heeft als upgrade vergelijkbare pootjes aan de bovenkant waardoor deze door holle ruimten kan kruipen. Desnoods op de kop.

Hexbug-Nano-V2

De spelregels

La Cucaracha Loop speel je met een speciale dubbelsteen (maximaal 4 punten) en met één of twee kleuren kevers (2 of 3/4 spelers). Het is de bedoeling dat je de kevers van de ene kant van het bord naar de andere kant brengt. Wanneer de Hexbug kakkerlak het speelbord op komt ligt het spel even stil. De kevers die de Hexbug van hun plaats stoot, moeten opnieuw beginnen. Schuift de Hexbug een kever een positie verder of terug, mag de kever op het spelbord blijven.

Door de nieuwe constructie van La Cucaracha Loop, verschijnt de hexbug op verschillende momenten in het spel. Dit maakt het spel heel spannend. Bovendien biedt het dubbelzijdige speelbord een korte en een lange route naar de overkant wat natuurlijk direct invloed heeft op het spelverloop.

De spelbeleving

La Cucaracha Loop is duidelijk een spel gericht op de wat jongere kinderen. De spelregels zijn zeer laagdrempelig en zeer duidelijk. Bovendien ziet het spel er gewoon enorm leuk uit. Ravensburger heeft het geheel echt heel mooi afgewerkt.

De introductie van de Hexbug Nano V2 aan het spel maakt niet alleen het gebruik van de grappige loopings mogelijk, maar maakt het spel voor kinderen echt enorm spannend. Hier gebruikten we de regel dat je de kevers niet meer mocht verplaatsen op het moment dat de Hexbug uit de looping komt. Wanneer de Hexbug de looping in gaat, leidt dat tot extreem snelle beurtwissels om nog snel een paar kevers te redden. Zelfs als ouder kan ik me dan enorm vermaken!

Conclusie

Met La Cucaracha probeerde Ravensburger de Hexbug in een spel te integreren en dat was ‘leuk’. Kennelijk was er een versie 2 van de Hexbug voor nodig om het spelidee fantastisch te maken. La Cucaracha Loop is voor mij dé verrassing van het jaar onder de bordspellen. Een echte aanrader!

Beschikbaarheid

La Cucaracha Loop van Ravensburger is onder anderen te koop via Bol.com.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Simpele spelregels
  • Snel te spelen
  • Leuke spelvariaties
  • Geniale toepassing Hexbug Nano V2

THE BAD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.