Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Hubelino 22-delig Construction aanvulset met trechter

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Nog meer knikkerbaanelementen
  • Goed van kleur en pasvorm
  • Geeft de nodige uitdaging op de standaard basissets

THE BAD

Vorig jaar schreven we over Hubelino. Een merk blokken dat Duplo ook voor oudere kinderen weer aantrekkelijk maakt. Simpelweg door de mogelijkheid om er een knikkerbaan van te maken. Inmiddels heeft het Duitse merk heel wat aanvullingen uitgebracht. Vandaag bekijken we de 22-delig Construction aanvulset met trechter.

Unboxing

De 22-delige Hubelino aanvulset met trechter bestaat uit één grondplaat van 10×14 noppen, 1 balk van 2×6 noppen, 1 blok van 2×2 noppen, 8 blokjes van 1×2 noppen, vier gekleurde knikkers, 2 lange versnellers en 1 korte versneller, 1 eindpunt, 1 bocht en twee trechters die beiden een andere oriëntatie hebben.

Design

Zoals we van Hubelino gewend zijn geraakt hebben ze het qua plastics goed voor elkaar. Alle witte blokken voelen hetzelfde aan. Hebben exact de juiste maat en de juiste glans. Alleen het Duplo logo staat er natuurlijk niet op.

Ook de knikkerbaancomponenten hebben exact de juiste kleur en glans met uitzondering van de oranje kleur. Dat wil zeggen, daar willen we geen uitspraak over doen. Wij hebben geen oranje Duplo blokken om de kleur aan te matchen. De reputatie van Hubelino is goed genoeg om er vanuit te gaan dat ook die kleur overeenkomt met de kleurstelling van Duplo.

Hubelino-Trechter

De plastic knikkers van Hubelino zijn hol en stuiteren hierdoor goed. Door de hoogglans afwerking zijn deze mooi glad waardoor ze goed door de baan kunnen rollen.

Kijk ik naar de trechters, dan ben ik iets minder tevreden dan bij andere Hubelino componenten. Het probleem zit hem vooral in het feit dat je deze op het aanzetpunt (waar de bal aankomt) niet vast kan zetten op een blokje. Dit kan alleen bij de pilaren onder de trechter. Wanneer kinderen een gammele constructie bouwen (en dat doen ze bij onze test nogal snel om vlot de hoogte in te kunnen) zorgt dit ervoor dat de aansluiting niet altijd zo naadloos is als bij andere Hubelino componenten.

Conclusie

In de praktijk zie ik bij onze testkinderen dat de Hubelino22-delig Construction aanvulset met trechter echt een nieuwe uitdaging oplevert. Deze set is namelijk pas leuk wanneer de hele constructie flink de hoogte in gaat en dat geeft jonge kinderen echt een uitdaging omdat ze goed moeten nadenken over hoe ze aan die extra hoogte komen. Daarmee is deze aanvulling eigenlijk vooral een aanvulling die je geeft op het moment dat kinderen de uitdaging in de originele dozen beginnen te missen.

Beschikbaarheid

De 22-delig Construction aanvulset met trechter van Hubelino is verkrijgbaar via Robbie’s Toys. Check ook de review van de 106-delige set.

Eén reactie

  1. Dit lijkt me inderdaad een mooie uitbreiding wanneer je al wat van Hubelino hebt voor wat extra uitdaging in het bouwen. Maar sowieso leuk om te zien hoe knikkers door een trechter gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.