Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Bluf Seizoen 2 met 4 sterren.

The Good
  • Cast acteert een stuk geloofwaardiger
  • Verhaal bevat meer drama
  • De humor is gebleven


Zo langzamerhand is de vergelijking met de Amerikaanse successerie Entourage wel duidelijk geworden. Toch leek het erop dat het eerste seizoen echt nog even inkomen was voor de cast van Bluf. Nu, in het tweede seizoen, komt de humor en drama echt lekker op gang en transformeert de serie zich in een serieus stukje vermaak.

Bluf concentreert zich om een vriendengroep die ontstaat rond de succesvolle pokerspeler Philip Bender die in het eerste seizoen ineens een partij geld heeft gewonnen. Oké, seizoen twee start met de groep zonder ene cent door een diefstal, maar dat is voor het einde van die aflevering alweer geregeld.

Waar het eerste seizoen vooral één groot feest was rondom Philip, is de rol van Philip in seizoen 2 toch echt een stuk zwaarder geworden. Er verschijnt een serieuze uitdager op een pokertoernooi die er niet alleen met het geld vandoor gaat, maar ook in de vriendengroep dreigt te worden opgenomen. Wanneer Philip er dan ook nog achterkomt wie zijn echte vader is, ontspoort hij helemaal en zijn de vrienden op zichzelf aangewezen om met oplossingen te komen voor problemen die eigenlijk alleen maar met geld te maken hebben.

Deze verhaallijn maakt Bluf ook een flink stuk geloofwaardiger. Oké, Tsjé’s rol als playboy verliest wel alle geloofwaardigheid en hier en daar worden gadgets op een niet al ge geloofwaardige manier in het verhaal gebracht, maar dat mag de pret niet drukken. Wat mij betreft is Bluf klaar voor zeker nog een seizoen of twee.

Conclusie

De entourage van Philips wordt misschien nog niet volwassen in het tweede seizoen van Bluf, maar het verhaal wel. Misschien komt dat ook doordat de pokerspelen wat meer op de achtergrond raken wat het drama ten goede komt.

Beschikbaarheid

Bluf seizoen 2 is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.