Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Western Digital koopt SanDisk

SanDisk stond nog maar kort in de etalage en is nu al verkocht aan harddrive maker Western Digital. Dat Western Digital de maker van flash opslag overneemt is niet geheel verrassend. De twee bedrijven sluiten goed op elkaar aan en hebben al eerder samengewerkt.

Toch moest er nog een flinke horde overwonnen worden. Hoewel SanDisk haar geheugencontrollers zelf ontwikkeld en fabriceert, heeft SanDisk geen 100 eigendom over de fabrieken waar de geheugenchips worden gefabriceerd. Deze fabrieken zijn voor 50% in eigendom van Toshiba en Toshiba is weer een concurrent van Western Digital.

Deze samenwerking tussen SanDisk en Toshiba blijft wat Western Digital betreft gewoon overeind. Daarnaast legt Western Digital 19 miljard op de tafel, want voor aandeelhouders een premium van 10% op de aandeelwaarde oplevert.

Op bovenstaande foto staat een voorbeeld van de samenwerking tussen WD en SanDisk. De iSSD dat naast een harddrive ook een SSD deel van SanDisk kent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.