Vorig jaar plaatsten we een review van de Storio 3S. Een tablet van Vtech met ondersteuning voor zowel downloadbare games en apps als games en apps die via spelcassettes worden toegevoegd. Toen vroeg ik me al stilletjes af waarom ze de overstap op Android niet maakten. Dit jaar maakt Vtech de stap wel, maar op een bijzondere manier.

Want waarom zou Vtech haar huidige ecosysteem met eigen marktplaats en spelcassettes overboord gooien? De Storio Max blijkt dan ook een spelcassetteslot te bevatten en volledig compatible te zijn met de Storio games en apps. Eerlijk is eerlijk, wat mij betreft is dit een hele slimme zet van Vtech.

Standaard levert Vtech de Storio Max met 20 gratis apps en spelletjes. Denk aan simpele dingen als een rekenmachine, maar ook een draaibare 2 megapixel camera app met 60 effecten en de Kid Connect app zodat je als ouder in contact kunt blijven met jouw kind. Daarnaast krijg je twee gratis downloads naar keuze.

Specs

Net als de Storio 3S, beschikt de Storio Max over een 5 inch display. Met een resolutie van 800×480 is het beeld wel een heel stuk scherper geworden. Ook is het een multitouch display en daarmee geschikt voor ingewikkeldere acties in de apps en spelletjes van Vtech.

Draaide de Storio 3S nog op het eigen Vtech OS, draait de nieuwe Storio Max op Android 4.2. Oké, dat klinkt oud. Echter maakt dat niets uit omdat we het over een normale Android tablet hebben. Ook krijg je nu standaard 8GB aan opslagruimte mee van Vtech met nog steeds de mogelijkheid om een MicroSD kaartje van maximaal 32GB te plaatsen.

Onder de motorkap van de Storio Max ligt een veel snellere 1.4GHz dual-core processor. Een hele stap voorwaarts ten opzichte van de 360MHz processor in de oude tablet. De chipset beschikt bovendien over 1GB aan werkgeheugen.

Zoals aangegeven is de ondersteuning voor de eigen spelcassettes overeind gebleven, maar met de Storio Max zijn ook gewoon Android apps te draaien. WiFi heeft ook een upgrade gekregen met 2.4GHz n ondersteuning.

Bij de Storio 3S uitvoering die in Nederland wed verkocht ontving je een los powerpack. Beschikbaarheid van powerpacks is met de Storio Max niet meer van toepassing. Er zit gewoon een lithium-ion accu in met een gemiddelde gebruiksduur van 6 uur.

Beschikbaarheid

De Vtech Storio Max gaat €119,95 kosten en verschijnt in het blauw en in het roze.

8 REACTIES

 1. Helaas, onze games van de storio 1, bv. dora, tinkerbell, cars, toys story 3, mickey mouse, werken niet op de Max. Wij hebben speciaal de Max gekocht vanwege het verslag van Arjan Olsder en zijn opmerking dat de Max volledig compatible is. Dan had ik toch liever de storio 3 S gekocht want daar werken de games wel op. Ook V tech kon ons niet helpen, een gevalletje dikke pech.

  • Inmiddels hebben we zelf ook ervaring opgedaan met dit onderwerp. Bij ons werken ook alle cassettes niet. Dit komt doordat de Storio Max iedere keer een patch moet downloaden om het geheel werkend te krijgen. Deze komen van Explor@ Park. Zoals je in onze berichtgeving van het weekend hebt kunnen lezen is dit gehackt. Hierdoor is het downloaden van de patches momenteel niet mogelijk. VTech heeft ons aangegeven dit probleem voor eind deze week op te willen lossen.

   • Downloaden helaas nog steeds niet mogelijk! Vorige week gebeld, eind deze maand was toen het antwoord…..

    • Het zal je niet verbazen dat ze er druk mee zijn. Er komen al wel regelmatig nieuwe firmware updates en alle spelcassettes werken weer. Wij wachten ook bewust met het online zetten van onze review van de Storio Max tot het hele systeem weer werkt.

 2. Onze storio start steeds opnieuw na het installeren van iets wat ik moest doen. Hij gaat niet verder en blijft hangen. wat moet ik doen???

 3. Ben een beetje aan het surfen naar wat ik moet kopen voor sinterklaas. Goed dat deze eigen apps heeft enzo, maar beperk je jezelf misschien niet teveel ten opzichte van andere tablets?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.