Synology introduceert de DiskStation DS416, DS216play en DS216se

Synology heeft gisteren in één klap drie nieuwe NAS systemen voor thuis geïntroduceerd. Van de 4-bay DS416 tot de DS216play die zich op het streamen van films richt en de goedkoper DS216e.

DiskStation DS416

De DiskStation DS416 richt zich vooral op veilige dataopslag met de ZZP’er in gedachten. De NAS biedt ruimte aan 4 harddrives en beschikt over een snelle encryptie engine die een maximale schrijfsnelheid van 140MB per seconde behaalt en een leessnelheid van 220MB per seconde. Heb je een netwerk switch die over link aggregatie beschikt, is de NAS met twee netwerk kabels op het netwerk aan te sluiten om zo te genieten van de maximale bandbreedte. Aan de voorkant krijg je een USB 3.0 aansluiting om snel data van externe drives over te zetten. LDAP, VPN, AES-256 encryptie, 2-staps verificatie… alles lijkt aanwezig op deze NAS.

DiskStation DS216play

De DiskStation DS216play is met twee bays iets kleiner dan de DS416, maar bevat een speciale chipset voor media transcoding. Deze NAS moet snel genoeg zijn om 4K/UHD video’s te transcoden. De rekenkracht om dit te doen komt van de chipset die over een dual-core 1.5GHz processor en 1GB aan werkgeheugen beschikt. De DLNA Media Server is door DLNA gecertificeerd. Ook deze NAS beschikt over een USB 3.0 aansluiting, maar ditmaal aan de achterzijde.

Synology DS216play

Natuurlijk zijn alle NAS systemen voorzien van DiskStation Manager (DSM) waar je talloze apps kunt downloaden om de functies van de NAS te vergroten en ook het algemene management doe je vanuit die heerlijke DSM interface.

DiskStation DS216se

De Synology DiskStation DS216se is de nieuwe budgetvriendelijke NAS uit de x16-serie. Dit budgetvriendelijke komt niet alleen naar voren in de verkoopprijs, maar met een vermogen van 13,73 Watt is bij behoorlijk energiezuinig. Toch haalt de DiskStation DS216se een leessnelheid van 102MB per seconde en een schrijfsnelheid van 59MB per seconde.

Synology DS216se

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.