De markt voor android boxen is booming terwijl dezelfde boxen op basis van ChromeOS nauwelijks een kans lijken te krijgen. Sterker nog, het lijkt wel alsof ChromeOS echt alleen maar wordt gezien als OS voor Chromebooks. Dit zou maar zo de reden kunnen zijn dat Google ChromeOS zal uitfaseren.

De Wall Street Journal laat namelijk weten dat Google vanaf 2017 haar ChromeOS zal integreren in Android. Een opvallend besluit omdat ChromeOS altijd een erg licht OS is en in tegenstelling tot Android geen native apps kent. Alle apps onder ChromeOS zijn op basis van web technologie geschreven.

Door het wegvallen van ChromeOS kan het maar zo zijn dat Google het gebruik van Android als besturingssysteem voor lichte laptops zal promoten. Android is immers gebouwd op basis van Linux en de vele transformers, yoga’s en detachable tablets liggen al jaren tegen de vormfactor van een laptop aan.

Natuurlijk is het allemaal slechts speculatie, maar echt onlogisch is het niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.