GadgetGear.nl

IFA2015: Myo brengt gesture ondersteuning naar de PC

Oké, dit is een wat lastige titel. Gestures kennen we immers al enkele jaren in de wereld van de PC’s en Mac’s. Tot nu toe was dat op basis van touchpads, touchscreens en zelfs muisgebaren. De Myo van Thalmic Labs gaat verder en voegt hier armgebaren aan toe.

De Myo armband schuif je over de spieren van jouw armen en is door haar verende constructie een echte one size fits all oplossing geworden. De elektroden op de Myo meten de elektriciteit die door jouw spieren gaat wanneer je gebaren met jouw hand en arm maakt. Op basis van deze metingen is het bijvoorbeeld mogelijk om door te wijzen de muispointer te bewegen.

Ook grovere bewegingen lijken haarfijn te worden geregistreerd. Zo kan een veegbeweging van de arm worden gebruikt om te wisselen tussen slides van een presentatie. Ook zijn er verschillende games die je op deze manier met de Myo kunt spelen.

Beschikbaarheid

De Myo is via verschillende internationale webshops te bestellen.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten