Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Huawei lanceert de Honor 7

Vlak voor de IFA heeft Huawei een eigen persevent georganiseerd in Londen om daar de Europese lancering van de Honor 7 vorm te geven. Het toestel werd 31 juni al in China gelanceerd waarna Huawei bevestigde dat het 9 miljoen pre-orders voor het toestel had ontvangen.

De Honor 7 beschikt over een 5,2 inch display met aan de achterkant een vingerafdrukscanner. De vingerafdrukscanner die voor het toestel is ontwikkeld kan de afdruk vanuit meerdere richtingen aflezen en zal gedurende het gebruik de afdruk blijven verbeteren waardoor de herkenning zal versnellen.

De Honor 7 draait op de Kirin 935 chipset die in de Huawei P8 Premium zit. Deze heeft 3GB aan werkgeheugen en een octacore processor waarbij vier kernen op 1.5GHz draaien en vier kernen op 2.0GHz. Grafisch komt de rekenkracht van de Mali-T628 GPU. Je krijgt 16GB opslagruimte en een 3.100 mAh accu.

Huawei-Honor-7

De camer heeft een resolutie van 20 megapixel. Het is de Sony IMX 230 beeldsensor die Huawei gebruikt in combinatie met Huawei’s eigen PDAF autofocus en een f/2.0 lens. Aan de voorkant krijg je 8 megapixel voor selfies. De lenzen zijn met saffierglas beschermd.

Een Smart knop aan de linkerkant is zelf in te programmeren. Ook is het mogelijk om acties in te programmeren op basis van het gebruik van de vingerafdruksensor. Net als bij de Huawei P8 is er ondersteuning voor gebaren met behulp van de knokkel.

Huawei heeft erg veel technologie uit de Huawei P8 in de Honor 7 ondergebracht. Het grote nadeel van de P8 is nog altijd de accuduur. Dit ondanks technologie als de App Firewall. Als de accuduur van de Honor 7 beter is dan de P8, is de Honor 7 voor dit moment het betere toestel. Van de andere kant zal Huawei komende woensdag in Berlijn mogelijk de opvolger van de Ascend Mate 7 introduceren. Wij zijn er in ieder geval bij en zullen live verslag doen op Twitter.

Beschikbaarheid

De Honor 7 is alleen online verkrijgbaar voor €349,99.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.