Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA2015: Dyson brengt de AM10 luchtbevochtiger naar Europa

Met onze steeds beter geïsoleerde huizen begint het bevochtigen van lucht steeds belangrijker te worden. Tijdens de IFA hebben we dan ook vele reguliere luchtbevochtigers gezien. Dyson bleek de enige fabrikant die er ook echt een goed verhaal bij had.

Hoewel Dyson de AM10 luchtbevochtiger in oktober 2014 al introduceerde voor de Japanse markt, komt de machine nu ook deze kant op. Om het bevochtigen van de lucht echt goed aan te pakken, heeft Dyson de technologie om water te vernevelen gecombineerd met de Air Multiplier technologie van haar wereldberoemde ventilatoren.

De innovatie van de AM10 luchtbevochtiger begint al bij de voorbehandeling van het water wat je met de AM10 gaat verspreiden. Met behulp van UV licht doodt Dyson het gros van de bacteriën die in het water kunnen zitten voor het water de lucht in gaat. Dit doet Dyson bijna druppel voor druppel.

Het verstuiven van het water gaat via microvibraties. Door 1,7 miljoen trillingen per seconde te creëren, breken de waterdruppels letterlijk uit elkaar waardoor ze licht genoeg worden om meegenomen te worden door de luchtstroom. Vanaf dat moment neemt de Air Multiplier technologie het over om een gelijke verspreiding te regelen ten opzichte van de reguliere watervernevelaars die maar op één punt hun vocht naar buiten gooien. Daarnaast zorgen sensoren ervoor dat de AM10 de luchtvochtigheid en temperatuur in de gaten kan houden. Hierdoor krijg je een constant resultaat. Op een enkele tank met 3 liter water kan de AM10 18 uur lang de lucht bevochtigen.

Beschikbaarheid

De Dyson AM10 gaat €499 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.