Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA2015: DJI introduceert systeemcamera’s voor drones

DJI kennen we vooral als maker van drones om prachtige filmbeelden mee te maken, maar maakt zelf ook camera’s. Deze week kondigde DJI aan groter in te gaan zetten op die eigen camera’s met de introductie van twee systeemcamera’s waarmee ze meteen een primeur hebben.

DJI introduceert in één klap twee systeemcamera’s voor de drones. Het gaat om de Zenmuse X5 en Zenmuse X5R. Beide camera’s beschikken over een 16 megapixel beeldsensor voor foto’s die ook ingezet kan worden om 4K beelden te schieten. De X5R kan opgenomen beelden ook in RAW formaten wegschrijven. De beeldsensor valt in de categorie micro four thirds (MFT). Deze beeldsensoren komen veel voor in systeemcamera’s en DSLR’s.

Zoals je mag verwachten met de systeemcamera’s, zijn de lenzen verwisselbaar. Op dit moment is er enkel nog een 15mm lens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.