IFA2015: Alcatel Onetouch verrast met WiFi Music Box en 4G Car WiFi

Hoewel Alcatel Onetouch natuurlijk weer de nodige smartphones introduceerde, komt het bedrijf toch ook met twee producten die we in eerste instantie niet van Alcatel OneTouch hadden verwacht.

Alcatel OneTouch 4G Car WiFi

Nu de kosten voor data langzaam dalen, begint WiFi in de auto steeds interessanter te worden. Voor auto’s die deze mogelijkheid niet standaard in-dash hebben, komt Alcatel OneTouch met de 4G Car WiFi stick.

Deze Alcatel OneTouch 4G Car WiFi stick steek je in de 12V aansluiting van de auto. Wanneer de auto start, zet de Alcatel OneTouch 4G Car WiFi zelf een WiFi netwerk op waar 15 gebruikers simultaan op kunnen inloggen. Vooral tijdens lange ritten in het buitenland kan dit zeer veel comfort bieden. Als bonus zit er ook nog een USB lader in zodat je een apparaat kunt opladen.

Alcatel OneTouch WiFi Music Box

Met de WiFi Music Box komt Alcatel als één van de eersten met een oplossing om jouw bestaande audioset tot multiroom systeem om te toveren. Simpelweg door de Alcatel OneTouch WiFi Music Box als audiobron op het systeem aan te sluiten.

Alcatel-OneTouch-WiFi-Music-Box

Alcatel OneTouch maakt voor deze technologie gebruik van de AllPlay chipset van Qualcomm. Hierdoor is de Alcatel OneTouch WiFi Music Box te integreren in jouw bestaande netwerk van AllPlay speakers. Andere merken die van AllPlay gebruik maken zijn onder anderen Monster, LG en Lenco. Ook de apps van de verschillende bedrijven zijn door het open platform uitwisselbaar en externe ontwikkelaars mogen ook apps bouwen. AllPlay is onder anderen te gebruiken met Spotify.

Beschikbaarheid

De Alcatel OneTouch 4G Car WiFi ligt komende maand in de winkel voor €79,99. De Alcatel OneTouch WiFi Music Box ook, maar de prijs is nog onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events