IFA2015: 3Doodler, 3D printen maar dan handmatig (Hands-on)

Vandaag beleefden we een voor ons unieke ervaring tijdens de IFA. We mochten als eerste Nederlandstalige publicatie de 3Doodler 2.0 ter hand nemen om onze eerste echte tekening in drie dimensies te maken.

Waar de Dremel multitool het mooiste gereedschap is om materiaal te verwijderen, blijkt de 3Doodler 2.0 het mooiste gereedschap om materiaal te maken. Je moet het eigenlijk zien als een lijmpistool met extreme precisie wat gebruik maakt van hoge kwaliteit plastics.

3Doodler-Project

Natuurlijk was er al een 3Doodler pen en die was al erg succesvol, maar met de 3Doodler 2.0 lijkt het bedrijf de pen opnieuw te hebben uitgevonden. Zo is er een zachte siliconengrip aan de voorkant van de pen en hoef je niet langer de knop ingedrukt te houden om het ABS of PLA plastic uit de tip van de pen te laten stromen. Je kunt de pen nu automatisch plastic laten aanvoeren op twee verschillende snelheden. De pen zelf is nog maar een kwart zo groot als de eerste 3Doodler en de ventilatie langs de punt zorgt ervoor dat het plastic sneller uithardt zodat je het beter kunt bewerken. Ook het gewicht is omlaag gebracht naar 50 gram en het energieverbruik is minder dan de helft van wat het oude model nodig had.

Oud vs. nieuw

Inmiddels is 3Doodler ook bezig met een enorm assortiment van accessoires. Niet alleen komt het met een enorme serie gekleurde vullingen, maar ook verschillende nozzels om verschillende texturen te maken, een enorm idee├źn boek (waar wij ook mee aan de slag gaan voor onze review) en werkmatjes waar het materiaal gemakkelijk van los kan komen.

Qua stevigheid van het eindresultaat liet het team van 3Doodler mij een portemonnee zien die letterlijk uit een kontzak getrokken werd. Deze was in 45 minuten gemaakt en was sterk genoeg voor dagelijks gebruik.

Beschikbaarheid

De 3Doodler 2.0 is nu verkrijgbaar voor $99.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.