Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

3D scans en 3D prints vormen de basis voor dé 3D bril op maat

Brillen zijn in zekere zin natuurlijk altijd maatwerk geweest. De glazen moeten immers op jouw oogafwijking worden geslepen. Daarnaast is de contour van het glas van belang om zo goed in het door jou gekozen montuur te passen.

Ook het 3D printen van monturen is niet heel nieuw, maar brillenmerk Mykita pakt het anders aan. Onder het MVO project (My Very Own) wordt niet alleen het glaswerk op sterkte en het montuur naar smaak gemaakt, maar wordt het montuur ook exact op jouw gezicht aangepast.

Mykita-Bril

Om dit voor elkaar te krijgen moet je na de selectie van de glazen en het montuur even jouw gezicht in 3D laten scannen. Zo kan de software van Mykita de maatvoering van het montuur aanpassen op de positie van jouw neus, ogen en oren.

Beschikbaarheid

De nieuwe MVO brillen zijn vanaf het voorjaar van 2016 beschikbaar via de Mykita shops en geselecteerde opticiens.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.